מי היא עורכת הדין שהייתה היועצת המשפטית של חברות ההייטק המובילות בישראל, וכיום עוזרת לאנשי הייטק ובנות זוגם להתגרש?

“כשמתגרשים מאיש הייטק חייבים להכיר את כל סוגי הנכסים – מניות, אופציות שעוד לא הבשילו, מוניטין, נכסים דיגיטליים, חברות ותאגידים –  אני באה מהייטק, אי אפשר להעלים ממני שום דבר"

תוכן שיווקי
עו"ד שני לוי רוזנבלום הייתה עורכת הדין והיועצת המשפטית של חברות ההייטק המובילות בישראל, כמו AudioCodes, BetterPlace ועוד. היא החליטה "לחצות את הקווים" לתחום דיני המשפחה, והיום היא עוזרת לעובדי הייטק, בעלי חברות ובני ובנות זוגם, להתגרש בצורה הוגנת, מבלי להפסיד נכסים חבויים (שמרבית עורכי הדין בתחום המשפחה בכלל לא מכירים)
עוזרת לעובדי הייטק, בעלי חברות ובני ובנות זוגם, להתגרש בצורה הוגנת, מבלי להפסיד נכסים חבויים. עו"ד שני לוי רוזנבלום (צילום: Johannes Felten Photography)
עוזרת לעובדי הייטק, בעלי חברות ובני ובנות זוגם, להתגרש בצורה הוגנת, מבלי להפסיד נכסים חבויים. עו"ד שני לוי רוזנבלום (צילום: Johannes Felten Photography)

גירושים כרוכים תמיד בכאב ובקושי, אך בעולמות ההייטק והתאגידים מתווסף להם אתגר נוסף. אם בני הזוג שלכם הם סיניורים בהייטק, פאונדרים של סטארטאפ או בעלי חברה בכל תחום אחר – האם אתם בטוחים שהם לא מחביאים מכם נכסים בתהליך הגירושים? האם אתם יודעים כמה הם שווים באמת? (רמז: יותר ממה שכתוב בתלוש. הרבה יותר)

ואם אתם עצמכם אנשי הייטק או בעלי חברות – האם אתם יודעים כמה בדיוק אתם שווים? האם אתם יודעים איך להגן על חלקכם בנכסים הכי משמעותיים שלכם, שהשווי שלהם יכול להגיע למיליוני שקלים? (רמז: אלה לא הנכסים שעשויים מבטון ומשמשים למגורים)

לרובנו יש כסף ונכסים שניתן לראות ולאתר בקלות, אם זה בית, המשכורת החודשית, חסכונות, קרן פנסיה, קרן השתלמות וכו', אך בעולם ההייטק המצב שונה. לעובדי הייטק ובעלי חברות עשויים להיות נכסים ששווים הרבה מאוד כסף, ולא ניתן לראות אותם בחשבון הבנק.

אז איפה נמצא הכסף הגדול בחלוקת הרכוש ואיך בקלות אפשר לאבד מאות אלפי שקלים, ואפילו מיליונים, בתהליך הגירושים?

חלוקת אופציות, מניות, חברות, נכסים דיגיטליים ומעל לכל – נכסים בלתי מוחשיים כגון נכסי מוניטין וקריירה, זה עולם שלם ומורכב, שרוב עורכי הדין לענייני משפחה ממש לא מבינים בו.

חלי (שם בדוי), אישה בשנות החמישים לחייה, עברה הליך גירושים לא פשוט. הפרידה מאיתן (שם בדוי) שהיה בן זוגה במשך שנים רבות, פירוק המשפחה והצורך להתחיל את החיים "מאפס" בכוחות עצמה, היו אחד הדברים הכואבים והמפחידים שנאלצה להתמודד איתם. בתוך כל זה, הפן הכלכלי המורכב היה מפחיד, לא ברור והוסיף קושי וחרדות שפשוט לא נתנו לחלי לישון בלילה.

לאיתן היו מספר חברות בבעלותו והמשפחה חיה ברווחה כלכלית גבוהה. כשהחליטו להתגרש, חלי חששה שלא תוכל להמשיך לחיות באותה רמת חיים, כיוון שפערי ההשתכרות ביניהם היו גבוהים, אך גם ידעה שבמסגרת איזון המשאבים היא אמורה לקבל מחצית מהרכוש המשותף.

אלא שהיקף הרכוש המשותף היה נמוך בהרבה מכפי שתיארה לעצמה. איתן טען שכל החברות שבבעלותו נמצאות בחובות ובדיקת שווי שנערכה להן גיבתה את טענותיו. חלי ועורך הדין ששכרה קיבלו את המצב בלית ברירה ואחרי תהליך סוחט וממושך, השניים חתמו על הסכם גירושים וכל אחד מהם המשיך בחייו.

מספר שנים עברו, ובזמן שחלי חיה די בצמצום, איתן הלך ושגשג. החברות שלו הצליחו, הוא קנה כמה וכמה נכסים ומספר כלי רכב מפוארים, ונהנה מרמת חיים גבוהה עוד יותר מכפי שהייתה כאשר חיו ביחד.

"זו ממש תבנית שחוזרת על עצמה – גבר מצליח מתגרש מאישתו, פורח כלכלית והיא נשארת מאחור"

חלי הגיעה אל עו"ד שני לוי רוזנבלום, עורכת דין לענייני משפחה שעבדה במשך שנים בעולמות ההייטק והתאגידים, סיפרה לה את הסיפור וביקשה לפתוח מחדש את הסכם הגירושים. זו לא הייתה הפעם הראשונה ששני נתקלת בבקשה כזאת.

"פגשתי לאורך השנים כל כך הרבה נשים עם אותו סיפור", אומרת שני. "זו ממש תבנית שחוזרת על עצמה – גבר מצליח, אשף פיננסי, שמבין בכספים הרבה יותר מאשתו, מתגרש ממנה, ואחרי כמה שנים פורח כלכלית ברמה של קפיצות קוונטיות. הוא מתעשר פי עשר, עשרים ויותר, בעוד היא יוצאת מהנישואים בשן ועין. גם אם היא קיבלה בית או מרגישה שיצאה עם משהו, היא מגלה מאוחר יותר שיצאה בהפסד. כי הנכסים שלו, לעומת שלה, רק הולכים וגדלים.

"הבעיה היא שברגע שנחתם הסכם גירושים והוא מקבל תוקף של פסק דין, קשה מאוד עד בלתי אפשרי לפתוח אותו מחדש. בטח ובטח במקרה כמו של חלי, כשכבר עברו יותר משבע שנים וחלה התיישנות. קריטי לבדוק את כל הנכסים, הנכסים החבויים והפוטנציאל, בזמן".

"תאגיד יכול די בקלות 'להחביא' נכסים ולייצר מצג שווא לפיו החברה נמצאת בחובות, כשלמעשה היא שווה מיליונים"

אבל מה אפשר לעשות? אם החברה הייתה בחובות ואחרי הגירושין פתאום מצליחה, האם זו זכותה של האישה לקבל חלק בזה?

"קודם כל חשוב לבדוק טוב טוב כל דבר. תביני, זה שהחברה מציגה חובות בדו"חות, לא אומר שזה המצב. תאגיד יכול די בקלות "להחביא" נכסים ולייצר מצג שווא חשבונאי לפיו החברה, לכאורה, נמצאת בחובות, כשלמעשה היא שווה מיליונים. בדיקת שווי של החברה לא בהכרח תעלה על זה. צריך לעשות חקירה כלכלית מעמיקה, לדעת מה לחפש ואיפה, כדי לחשוף את השווי האמיתי."

"יש המון מניפולציות שאפשר לעשות עם כסף. למשל, יש בעלי חברות שמסכמים עם השותפים שלהם שלא ימשכו דיווידנדים ורווחים עד אחרי הגירושים, כדי לא להיראות רווחיים, ואז פתאום אחרי הגירושים הם זכאים להמון כסף וקופצים קדימה כלכלית, בעוד שהאישה נשארת מאחור. אבל זה לאו דווקא כי פתאום החברה הצליחה. זו מניפולציה, למעשה הם החביאו את הכסף הזה לפני הגירושין".

"אישה שטיפלה בבית, בילדים, ותמכה בבעלה בכל שנות בניית המוניטין - מגיע לה חלק מהמוניטין וההצלחה שלו". עו"ד שני לוי רוזנבלום (צילום: Johannes Felten Photography)
"אישה שטיפלה בבית, בילדים, ותמכה בבעלה בכל שנות בניית המוניטין – מגיע לה חלק מהמוניטין וההצלחה שלו". עו"ד שני לוי רוזנבלום (צילום: Johannes Felten Photography)

"דבר נוסף שאפשר בקלות לפספס, ועשוי להיות חלק ברכוש המשותף ששווה הרבה מאד כסף, הוא הנכסים הבלתי מוחשיים – נכסי הקריירה, המוניטין האישי והעסקי של האדם עצמו, והמוניטין של החברה שבבעלותו. אלו נכסים שבעולמות התאגידים וההייטק שווים הרבה מאוד, ורלוונטיים גם לאנשי מקצוע בתחומים נוספים כמו רופאים, עורכי דין, אמנים ועוד. צריך להבין שאישה שטיפלה בבית, בילדים, ותמכה בבעלה בכל שנות בניית המוניטין – על פי החוק ועל פי ההיגיון, מגיע לה חלק מהמוניטין וההצלחה שלו. כשלא מודעים לזה קל מאד לפספס את זה וזה הרבה כסף שיכול להשפיע על כל העתיד הכלכלי של האישה. אין מצב שאני מפספסת שום נכס בדרך, מוחשי או לא מוחשי".

"יש לי לקוחה שהמוניטין העסקי של בעלה שווה מיליונים. זה נכס בר איזון שמגיע לה חלק נכבד ממנו"

"יש לי לקוחה, לדוגמה, שבעלה ניסה "לרפד" אותה עם מזונות בסכום מפתה של 15 אלף שקל. אבל מזונות נגמרים באיזשהו שלב, אי אפשר להסתמך עליהם, והגבר שהיא מתגרשת ממנו הוא בעל חברה שהמוניטין העסקי שלו לבדו שווה מיליונים. זה נכס בר איזון שמגיע לה חלק נכבד ממנו. גירושין זה לא נעים. הרבה פעמים נרצה "לגמור עם זה" ונתפשר מהר מדי."

למה זה קורה לכך כך הרבה נשים? הן אלה שמוותרות יותר?

"לא בהכרח. אבל במקרים רבים נשים הרבה פחות מעורות בכספים וברכוש המשותף, כי הבעל הוא זה שתמיד ניהל את הכל, אז גם בהליך המשפטי הן נרתעות מזה. זו התמודדות רגשית מורכבת עבורן, כי זה שטח לא מוכר, והן מעדיפות להימנע מעוד התמודדות קשה. רק בדיעבד הן מבינות שבשביל לקבל שקט נפשי בזמן ההליך, הן ויתרו למעשה על העתיד שלהן. כדי לא לעשות את הטעות הזאת הן חייבות להיעזר באנשי מקצוע שמבינים בנושאים האלה".

"גירושין זה לא נעים, והרבה נשים נרתעות מההתמודדות עם כסף. בדיעבד הן מבינות שבשביל 'לגמור עם זה מהר' הן ויתרו על העתיד שלהן"

לא רק בנות (או בני) הזוג של אנשי ההייטק והתאגידים צריכים לצידם אדם שמבין בתחומים הללו בתהליך הגירושים. ללא ייצוג נכון, גם אנשי (ונשות) ההייטק והתאגידים עצמם עלולים להפסיד סכומי עתק בתהליך הגירושים.

אייל (שם בדוי) היה בתחילת שנות ה-50 לחייו כשהחליט להתגרש מאשתו. "התחתנו צעירים, שנינו עבדנו, גידלנו ילדים, חיינו חיים מאוד אינטנסיביים שלא השאירו מקום לזוגיות. לאט לאט הלכנו והתרחקנו, הפסקנו לעשות דברים ביחד, לצאת לבלות. ביחד עם זה גם האינטימיות נעלמה, היו תקופות שכמעט לא תקשרנו אחד עם השנייה. חיינו במין פשרה בהסכמה, להחזיק את המסגרת כי הילדים והמשפחה מאוד חשובים לשנינו ולפרק את זה לא בא בחשבון, בעיקר כשהם היו קטנים.

"אני לא רוצה להעביר את המשך החיים שלי בדירות מסריחות כי גרושתי קיבלה את כל מה שעבדתי בשבילו"

"אבל בשלב מסוים לא הייתי מסוגל יותר להיות איתה באותו בית. וגם מבחינת הילדים, הבנתי שהנזק של להישאר יחד כבר היה יותר גדול מלהתגרש. כשהגעתי לגיל 50 הרגשתי שאם אני לא אעשה את זה עכשיו זה כבר לא יקרה אף פעם, ואמרתי לה שאני רוצה להתגרש.

"היא לא קיבלה את זה טוב. היא ממש כעסה ואני התחלתי לחשוש שהיא תנצל את התהליך בשביל להתנקם בי. בקשר שלי עם הילדים ידעתי שהיא לא תצליח לפגוע, הם כבר מספיק גדולים, אבל הדאיג אותי מאוד הנושא הכספי. פחדתי שהיא תילחם בי ותגרום לי להישאר בסוף בלי כלום. שמעתי סיפורים כאלה מחברים שהתגרשו וחששתי. יש לי עוד לא מעט שנים טובות לחיות ואני רוצה לחיות אותן בצורה טובה, לא להעביר את המשך החיים שלי בדירות מסריחות כי גרושתי קיבלה את כל מה שעבדתי בשבילו".

כמו מה למשל?

"אני איש הייטק כבר המון שנים, צברתי לא מעט כסף לאורך השנים, את חלקו השקענו בנכסים, חלק בהשקעות אחרות, יש לי גם אופציות. כל מיני דברים שאני לא באמת מבין בהם אבל יודע שצריך לחלק איכשהו".

"הנכסים הבלתי מוחשיים לבדם יכולים להיות מוערכים במאות אלפי ואף במיליוני שקלים, וזה עלול לרדת לטמיון אם התיק מטופל בערכאה הלא נכונה". עו"ד שני לוי רוזנבלום
"הנכסים הבלתי מוחשיים לבדם יכולים להיות מוערכים במאות אלפי ואף במיליוני שקלים, וזה עלול לרדת לטמיון אם התיק מטופל בערכאה הלא נכונה". עו"ד שני לוי רוזנבלום

"שני נתנה לי המון ביטחון לגבי נכסים שאני פחות מבין בהם, כמו אופציות"

אייל הגיע לשני דרך המלצה שקיבל, מבלי להכיר את עברה בתחום ההייטק. הוא לא ידע ששני הייתה עורכת הדין והיועצת המשפטית המבריקה של הסטארטאפים וחברות ההייטק המובילות BetterPlace, AudioCodes, TTI Software, Alvarion ועוד, שעם חלקן, ועם עוד עשרות חברות מובילות מהארץ ומחו"ל, היא עובדת עד היום.

"משהו ברמה האישית, ברגישות שלה, מאוד דיבר אלי", הוא מספר. "בכל זאת, הגעתי אליה במצוקה, באחד המשברים הגדולים בחיים שלי, כשאני לא יודע מול מה אני מתמודד, והוקל לי כשראיתי מולי מישהי שלא רק מדברת על חוקים ומשפטים אלא גם אמפתית ומקשיבה.

"כשהבנתי שיש לה גם רקע בהייטק זה ממש הקל על הדברים. יש לה הבנה עמוקה בנושא, היא פשוט מדברת את השפה. לא הייתה פעם אחת שדיברתי על משהו והיא לא ידעה על מה אני מדבר, ויותר מזה. היא נתנה לי המון ביטחון לגבי כל הנכסים האלה שאני פחות מבין בהם, כמו האופציות למשל. כסיניור בהייטק, בעל וותק, שעבר בין מספר חברות בקריירה, צברתי לא מעט כאלה".

שני, מה כל כך מורכב בחלוקה של אופציות בתהליך גירושים?

"אופציה, כל עוד היא לא vested, כלומר ברת מימוש, היא הכנסה רעיונית. בעתיד, היא אולי תהיה שווה הרבה כסף, אבל יכול להיות שהיא לא תהיה שווה את הנייר שהיא נכתבה עליו. כדי להעריך את השווי שלה, צריך לעשות ניתוח של החברה ושל ערך השטר שניתן לך.

"החלוקה היא למעשה זכות חוזית שניתנת לבן או בת הזוג, וצריך לעקוב אחרי זה ולדווח עד שהיא מבשילה לכדי מימוש. אם אתה לא רוצה להישאר "שותף" של מי שעוד רגע יהיה הגרוש או הגרושה שלך, אתה יכול להציע לקנות את החלק שלהם. לפעמים זה גם נכון מבחינה כלכלית לשלם עכשיו ולא להשאיר את זה כפוטנציאל.

"חייבים להבין בזה בשביל לדעת איך להכניס את זה להסכם, אילו טענות לטעון, איך לתמרן ולהתמקח בשביל להשיג עסקה יותר טובה ללקוח. במקרה הזה, לעורכת הדין של אשתו של אייל לא היה רקע בתחום וזה נתן לנו יתרון מאוד גדול".

"נכסי מוניטין וקריירה לבדם יכולים להיות מוערכים במאות ומיליוני שקלים, וזה יכול לרדת לטמיון בערכאה הלא נכונה"

אבל את היתרון הראשוני והמשמעותי ביותר בתיק של אייל, שני השיגה כבר בתכנון האסטרטגיה המשפטית, כשבחרה את הסמכות המשפטית שבה יתנהל התיק.

"יש הבדל מהותי בין בית הדין הרבני ובית המשפט לענייני משפחה בכל מה שקשור לנכסים האלה. בית הדין הרבני לא מכיר בהם, והאסטרטגיה של התיק צריכה להיבנות בהתאם. אם אני מייצגת את הצד שמגיע מעולם ההייטק ורוצה להגן על הנכסים שלו, אני אבחר לפתוח מיד תיק בבית הדין הרבני. אם אני מייצגת את הצד השני, אני ארצה שהתיק יתנהל בבית משפט לענייני משפחה".

"אנשים לא מבינים את המשמעות של נכסי מוניטין וקריירה וכמה כסף זה יכול להיות שווה, במיוחד בתחומים האלה", היא אומרת. "הנכסים הבלתי מוחשיים לבדם יכולים להיות מוערכים במאות אלפי שקלים, מיליוני שקלים אפילו, וזה יכול לרדת לטמיון אם התיק מטופל במקום הלא נכון".

"גירושים הם לא רק חלוקת משאבים. זה תהליך כואב ומורכב, שצריך לנהל בקשב וברגישות. המטרה שלי היא לא לדרוס את הצד השני חלילה, אלא להוביל את הלקוח שלי למקום שיהיה הכי טוב עבורו – כלכלית, נפשית, ורגשית"

"אבל", היא מדגישה, "גירושים הם לא רק חלוקת משאבים, אלא תהליך כואב שיש לנהל בקשב וברגישות. האסטרטגיה תמיד תהיה תלויה ביעדים של הלקוח או הלקוחה, ברצונות שלהם ובאינטרסים נוספים שיש להם, שהם לאו דווקא כלכליים. המטרה שלי היא לא בהכרח לזכות בנתח הכי גדול בחלוקת הרכוש ובטח שלא לדרוס את הצד השני בשביל זה, אלא לזהות את מכלול הנתונים ברמה הוליסטית, להסתכל על המצב ולהבין אותו, על כלל המורכבויות שלו.

"לא תמיד הניתוח המשפטי בלבד הוא זה שיביא את הניצחון. ואני אומרת את זה כי אני לא רואה רק ניצחונות משפטיים, אני רואה ניצחונות אנושיים. אני מובילה את הלקוח שלי למקום שיהיה הכי טוב עבורו – כלכלית, נפשית ורגשית".

"שני הייתה לא רק עורכת הדין שלי, אלא חצי פסיכולוגית ואחת הסיבות שהצלחתי לעמוד על הרגליים"

"שני היא בן אדם לפני שהיא עורכת דין", מעיד אייל. "כשבחרתי בה שתייצג אותי, זה התחיל מזה שרציתי את המעטפת המשפטית ואת ההבנה בכספים ובזכויות שלי, אבל זה המשיך בזה שממש סמכתי עליה ברמה האישית. היא הייתה הרבה יותר מעורכת דין עבורי. חצי פסיכולוגית אפילו.

"אני הייתי ממש בטראומה בחודשים הראשונים של התהליך, שהיה מאוד מורכב עבורי, ושני הייתה לא רק עורכת הדין שייצגה אותי, אלא גם אחת הסיבות שהצלחתי לעמוד על הרגליים בתקופה הזאת. היא הייתה יושבת ומדברת איתי, עושה איתי שיחות טלפון, מרגיעה אותי, עוזרת לי לעבור ימים סוערים. היא מאוד אנושית. מאוד אכפת לה. והיא תמיד הייתה הוגנת גם כלפי הצד השני".

"שני דוברת את השפה הפיננסית והתאגידית כשפת אם שנייה ויודעת למפות את הרכוש המשותף כמו מכונת שיקוף"

הידע והניסיון של שני בתחום ההייטק והתאגידים הם באמת יוצאי דופן בתחום דיני המשפחה. בעוד מרבית עורכי הדין בתחום לא מבינים דבר וחצי דבר בתחומים אלו, היא דוברת את השפה הפיננסית והתאגידית כשפת אם שנייה ויודעת למפות את ההון והרכוש המשותף בתהליך הגירושים כמו מכונת שיקוף.

"אני מכירה את כל סוגי הנכסים האפשריים", היא אומרת. "אי אפשר לעבוד עלי ואי אפשר להעלים ממני שום דבר. יותר מזה אני אגיד לך – אני מוצאת לפעמים נכסים שהזוג עצמו לא זוכר. עשיתי פעם הסכם מאוד גדול לזוג ממרכז הארץ, ישבתי על כל הנכסים שלהם וגיליתי שיש להם דירה בסן פרנסיסקו שהם שכחו מקיומה. הם שכחו להכניס אותה גם להסכם הממון שהם ערכו כמה שנים קודם לכן. דירה ששווה מיליונים! האישה אמרה לי: 'נו, שני, עשיתי ארבעה ילדים בשש שנים. אין לי מושג מה יש ומה אין'", היא צוחקת.

הידע הייחודי הזה הוא אחד הגורמים המשמעותיים לרקורד המרשים של שני, העומד על 90% הצלחה בתיקי הגירושים, אבל הוא בטח לא היחיד. כמו אייל, כל לקוחותיה של שני מספרים על ליווי משפטי שחורג הרבה מעבר לליווי משפטי סטנדרטי, וכולם, בלי יוצא מן הכלל, חשים שעברו בעזרתה תהליך אמיתי של שינוי, ממצב צבירה אחד למצב צבירה אחר לחלוטין.

ליווי משפטי שחורג הרבה מעבר לגבולות הליווי המשפטי הסטנדרטי. עו"ד שני לוי רוזנבלום
ליווי משפטי שחורג הרבה מעבר לגבולות הליווי המשפטי הסטנדרטי. עו"ד שני לוי רוזנבלום

"זה מפחיד לעזוב את הביטחון של הנישואים, עם כל החסרונות שלהם, אל העולם הלא נודע"

רויטל (שם בדוי) הייתה בת 45 כשהחליטה להתגרש מבעלה. "היינו ביחד 20 ומשהו שנים, הבאנו שני ילדים לעולם והיינו צוות טוב במשך המון זמן. אבל בשלב מסוים כל אחד התחיל להתפתח בכיוון משלו והמכנה המשותף הלך והצטמצם. היינו בטיפול זוגי ממושך, ניסינו לגשר על הפערים, אבל זה לא קרה.

"אחרי המון לבטים החלטתי שאני רוצה להתגרש, וזו הייתה ההחלטה הכי קשה שעשיתי בחיים. בסך הכל, היו לנו חיים מאוד נוחים ביחד, אפשרנו גם הרבה חופש אחד לשני, רק שבחוויה שלי, מרוב חופש כבר לא נשאר שום דבר שמדביק אותנו יחד.

"פחדתי מאוד להיות לבד, גם מבחינה כלכלית, גם מבחינה אישית, גם מבחינה חברתית. פחדתי נורא ממה שאני עושה לילדים עם ההחלטה הזאת, ובכלל מהשינוי הזה. מי מבטיח לי שאני אמצא משהו יותר טוב? אף זוגיות היא לא מושלמת, זה לא שמחכה לי אביר חלומותיי בחוץ. זה מפחיד לעזוב את הביטחון של הנישואים, עם כל החסרונות שלהם, אל העולם הלא נודע."

"בנוסף, אני ידעתי שאני הולכת לקרב קשה. למלחמת עולם. הגרוש שלי הוא אדם מאוד עקשן ומאוד לוחמני, והוא לא רצה להתגרש. אז ידעתי שזה הולך להיות קשוח".

"בעלי הוא פאונדר של סטארטאפ, היה לי חשוב שמי שייצג אותי בגירושים יבין בתחום העסקי, כדי שהוא לא ינסה 'לסבן' אותי"

בניגוד לאייל, שלא ידע על הרקע של שני, רויטל הגיעה אליה דווקא בגלל הרקע הזה. "בעלי לשעבר הוא פאונדר של סטארטאפ מצליח והיה לי חשוב שמי שייצג אותי יבין בתחום הזה, בכל המשמעויות שלו, כדי שלא ינסו "לסבן" אותי. קיבלתי המלצה על שני מחבר שעבר אצלה תהליך גישור, וראיתי שהיא מאוד מקצועית, אבל גם אמפטית, נעימה, מכילה וקשובה. הרגשתי שזה בדיוק השילוב שאני צריכה".

"מאותו רגע נכנסנו לכמעט שלוש שנים של מלחמות וטלטלות רגשיות בלתי פוסקות. הוא ממש נלחם בי. היו רגעים בדרך שחשבתי שזה לא ייגמר לעולם, אבל שני כל הזמן חיזקה אותי. היא עשתה איתי המון שיחות, המון עבודה רגשית, ידעה גם לאפס אותי כשצריך. גם אותו היא איפסה, ולא פעם אחת, אבל תמיד בצורה מכובדת. היא מאוד לא דורסנית. מאוד מכבדת ואלגנטית. וגם יודעת מתי להגיד: 'רויטל, את רוצה לסיים עם זה? שחררי את הפינה הזאת, זה לא שווה את המלחמה'".

"בזכות שני הרגשתי שיש לי מישהו שמדבר את השפה של בעלי. עורכת הדין שלו לא ידעה להתעסק בדברים האלה."

הסיבה שבגללה הגעת אליה, ההבנה שלה בעולם העסקי, הוכיחה את עצמה מבחינתך?

"מאוד. הרגשתי שיש לי מישהו שמדבר את השפה שלו, יודע לדאוג לי בשפה שלו ומבין את העולם שלו. היא ניהלה, למשל, משא ומתן מול עורכי הדין של החברה שלו, ידעה בדיוק איך להתנהל מולם. עורכת הדין שלו לא ידעה להתעסק בדברים האלה".

"בנושאים האלה חשוב מאוד להתנהל בצורה עניינית", אומרת שני. "אנשי עסקים, אנשי הייטק, בעלי חברות והצוותים המקצועיים שלהם בהליך המשפטי, מדברים בשפה של תוצאות, של חדות, של מהירות. כשהם מבינים שיש מולם מישהו שמבין עניין באופציות, מניות, הסכמי נאמנות, זה נוסך בהם ביטחון.

"קל לי להתחבר לאוכלוסייה הזאת כי עבדתי איתם שנים ואני עדיין עובדת איתם. אני יודעת מה מפעיל אותם, איך לדבר אליהם. וזה יתרון גם עבור בני הזוג שלהם. במקרה של רויטל, בעלה סמך עלי הרבה יותר מאשר על עורכת הדין שלו. הוא היה פונה אלי ישירות כדי לסגור את ההסכם, הייתי צריכה להגיד לו שיפסיק להתקשר אלי כי אני לא מייצגת אותו", היא צוחקת.

"שני יודעת מה חשוב ומה לא. היא ידעה גם מתי להגיד לי – את רוצה לסיים עם זה? שחררי את הפינה הזאת, זה לא שווה את המלחמה'".

בסופו של דבר, על אף הקשיים ולמרות שהתהליך התפוצץ לא פעם בדרך, הצדדים הצליחו להגיע להסכם. כמו כל לקוחותיה של שני, גם רויטל מצביעה על השינוי הגדול שעברה בתהליך הגירושים וזוקפת לא מעט ממנו לזכותה.

"יש משהו בגירושים שהופך אותך ממש לעלה נידף ברוח", היא מספרת, "אבל היום אני הרבה יותר חזקה. אני מתחילה לנשום נשימות ראשונות שהן עם אוויר נקי ולראות באמת מה טוב לי עכשיו, מה נכון בשבילי. זה תהליך שהתחלתי עוד קודם, לא להימחק בתוך הנישואים, לא להיות קורבן, אבל זה מאוד התעצם בתהליך עצמו.

"שני מאוד יודעת לדבר את השפה הזאת, להיות אפילו חצי פסיכולוגית כזאת. היא מצד אחד ידעה להעמיד אותי במקום ולהוריד אותי מהעץ, ומצד שני מאוד הכילה אותי והבינה את המצוקות הרגשיות המטורפות שלי, בלי להתרגש יותר מדי. היא הרגיעה אותי שיהיה בסדר, שאני אעבור את זה, שאני אצליח לעמוד על הרגליים, ואכן אני במקום הרבה יותר טוב היום, מכל הבחינות".

שני, איך את מסבירה את השינוי הזה שהלקוחות שלך עוברים?

"כל לקוח בתהליך גירושים עובר שינוי. זו תקופה לא קלה, אבל בעיניי כל משבר הוא הזדמנות ופוטנציאל לצמיחה – לבנות עסק, לבנות מערכת יחסים יותר טובה עם הילדים, אפילו עם כסף. לפתח איזשהו צד שתמיד רצית להביא לידי ביטוי".

"אני נותנת ללקוחות שלי גב, תמיכה, עצות כלכליות, עסקיות, מקצועיות – מעטפת שלמה של ליווי משפטי הוליסטי"

את מצטנעת. עורכי דין בדרך כלל נותנים עזרה משפטית נטו, הלקוחות שלך מדברים עלייך כעל מישהי שהייתה שם בשבילם, עודדה, העצימה, ליוותה אותם בשינוי, כמעט כמו קואצ'רית!

"כי באמת אכפת לי. מכל הלב. בזה אני מוכנה לא להצטנע. לכל לקוח שלי אני דואגת מ-א' עד ת', אם זה לאפס אותו, להיות חברה שלו, להיות דמות חזקה ואימהית עבורו, אוזן קשבת. מזכירה שאני בעצמי עברתי כמה שינויים בחיים, כולל גירושין, ואני יכולה לגמרי להבין את המקום הקשה שהם נמצאים בו. לשמחתי, מצטרפת לזה גם המומחיות הפיננסית והעסקית שלי, שמאפשרת לי לספק מעטפת שלמה של ליווי משפטי הוליסטי. אני נותנת להם גב, תומכת בהם, נותנת עצות כלכליות, עסקיות, מקצועיות, מקשיבה להם".

"באמת אכפת לי, מכל הלב. אני נותנת ללקוחות שלי גב, תומכת בהם, נותנת עצות כלכליות, עסקיות, מקצועיות, מקשיבה להם". עו"ד שני לוי רוזנבלום עם המשפחה
"באמת אכפת לי, מכל הלב. אני נותנת ללקוחות שלי גב, תומכת בהם, נותנת עצות כלכליות, עסקיות, מקצועיות, מקשיבה להם". עו"ד שני לוי רוזנבלום עם המשפחה

כזכור, שני עצמה עברה תהליך משמעותי של שינוי, מאוד יוצא דופן בנוף המשפטי. היא כבר הייתה עורכת דין מצליחה, דיירת קבע בישיבות הנהלה ודירקטוריון שעבדה בצמוד ל-C-level של חברות מובילות, ניהלה משא ומתן על עסקאות של מאות מיליוני דולרים עם עורכי דין של חברות אחרות בארץ ובחו"ל ונהנתה משכר ותנאים שרק תחום ההייטק יכול להציע. אבל אז החליטה להתחיל את הכל מחדש, בתחום אחר לחלוטין. 

"לכאורה, הייתי ב-top of my game, אבל ביני לבין עצמי עברתי משבר"

"לכאורה, הייתי ב-top of my game", היא אומרת, "ורק קיבלתי עוד ועוד הצעות, אבל ביני לבין עצמי עברתי משבר. הרגשתי שאני נובלת שם, שזה לא מעניין אותי יותר. זה חוזר על עצמו, זה יבש, אין בזה אנושיות, יצירתיות. החלטתי לחצות את הקווים וללכת לתחום שבאמת מעניין אותי – דיני משפחה. אנשים לא הבינו איך אני עושה צעד כזה. הייתה לי הצלחה גדולה, כסף טוב, מה את עוד רוצה?"

מה עוד רצית באמת?

"רציתי סיפוק. רציתי להנות ממה שאני עושה, להרגיש שאני עושה משהו עם משמעות. עם חיבור לאנשים. זה לא היה קל לעזוב מקום שנתן לי יציבות וביטחון ולהתחיל מחדש. הייתי צריכה לבנות את עצמי מאפס, בדיוק כמו בגירושין. אבל הצבתי לעצמי מטרה וידעתי שאני אשיג אותה. למדתי גישור, עשיתי תואר שני ביישוב וניהול סכסוכים וניהול משא ומתן, השקעתי לא מעט כדי להתפתח ולהצליח גם בתחום הזה ובניתי את עצמי, עקב בצד אגודל. היום אני עדיין עובדת עם חברות הייטק אבל בהיקף יותר קטן".

"אני מבינה את הטלטלה שהלקוחות שלי עוברים והמשימה שלי היא לעזור להם לבנות תשתית חזקה ככל האפשר לשלב הבא בחייהם"

המעבר שעשתה הצריך ממנה לצאת מאזור הנוחות לטובת דרך חדשה ולא מוכרת, בדומה למה שקורה בתהליך גירושים. "תמיד כשאני פוגשת אנשים בתיקי גירושים אני מרגישה שאני מבינה את הטלטלה שהם עוברים, את השינוי העצום הזה בחיים שלהם. תשתית אחת התפרקה להם, החיים שהם הכירו משתנים, ועכשיו הם צריכים לבנות תשתית חדשה. המשימה שלי היא לעזור להם לבנות אותה חזקה ככל האפשר כדי להתחיל את השלב הבא בחייהם כמו שצריך".

מה העצה שלך למי שנמצא כרגע במשבר, לקראת גירושים?

"להגיע כמה שיותר מהר לליווי משפטי כדי לנצח במרוץ הסמכויות ולדעת איך להתנהל. אני רואה יותר מדי מקרים, במיוחד אצל נשים, שמקבלות עצות אחיתופל מכל כיוון ודופקות לעצמן את התיק. פנו לאיש מקצוע שיודע מה הוא עושה ושאתם יכולים לסמוך עליו בעיניים עצומות, קחו צעד אחורה ותנו לו את המושכות לנהל את התיק ולעזור לכם".

איך אפשר ליצור איתך קשר?

"מוזמנים למלא פרטים בטופס המצורף, ואחזור אליכם בהקדם".

* המידע המוצג בכתבה הינו כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ או חוות דעת משפטית. על הקוראים לקבל ייעוץ מקצועי פרטני לפני כל פעולה המסתמכת על תוכן הכתבה. הכותב/ת, האתר המפרסם ועו"ד שני לוי רוזנבלום אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים.

התוכן היה מעניין? שתפו

רגע לפני הגירושין מאיש הייטק כך תכירו את כל הנכסים שמגיע לכם
Scroll to Top
לבדיקת גובה ההחזר או ההנחה המגיעה לכם מקופת החולים, מלאו פרטים ונבדוק את ההחזר האישי עבורכם
*השירות אינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעה כלשהי של מחלה.