האם אפשר למחוק את החובות שלך, מבלי לאבד את כל הנכסים שלך? לעו"ד שגיא רובין יש רקורד של 95% הצלחה, והתשובה שלו היא: כן, בהחלט

תוכן שיווקי
הפחד הכי גדול של כל בעל עסק הוא להסתבך בחובות. התחושה נוראית, קשה לנשום מרוב לחץ, רודפת אותך תחושת כישלון, אף אחד לא מבין אותך ולא רואים את הסוף, במיוחד כשיש לך נכס ואתה חושש שייקחו לך אותו. לעו"ד שגיא רובין, הידוע כ"רובין הוד של החייבים", יש בשורה בשבילך – אפשר לצאת מהחובות בתשלום מינימלי ולשמור על הנכסים, והוא ישמח להסביר לך איך לעשות את זה
מוצא פתרונות לחייבים
"לכל חייב יש פתרון, צריך רק לדעת למצוא אותו". שגיא רובין. צילום: עו"ד ענבל אפשטיין כידרה

מאת: ענת ניסני

החובות סוגרים עליך, הנושים לא מפסיקים להתקשר, הבנק כבר לא מאשר לך עוד הלוואה, וגם חברות האשראי לא נותנות לך ורק רוצות ממך כסף ועכשיו. אתה באמת לא יודע מה לעשות. הדרך היחידה לצאת מזה היא הליכים משפטיים לפירעון חובות, אבל אתה מת מפחד שייקחו לך את הבית, את החסכונות, את כל מה שיש לך, ותישאר חסר כל.

מסתבר שאפשר גם אחרת – אפשר לצאת מחובות בלי לאבד את הבית, בלי להפסיד את העסק, ועם תשלום מינימלי וחלקי מאד של החוב. עו"ד שגיא רובין מצליח לעשות זאת פעם אחר פעם, ולדבריו "לכל חייב יש פתרון", רק צריך לדעת איך למצוא אותו.

"בהתחלה אתה אומר לעצמך שאתה מסוגל להתמודד לבד עם החובות, אבל אז מתחילים הטלפונים והמכתבים"

רונן (שם בדוי), הגיע לשגיא בעקבות חובות של כ-680 אלף שקלים. כמו בעלי עסקים רבים, הוא מתקשה לשים את האצבע על איך בדיוק זה קרה. "זה היה לפני כ-7 שנים", הוא אומר, "היה לי עסק בתחום האלקטרוניקה, ולמרות שהכנסתי כסף, לאט לאט ההוצאות עלו על ההכנסות, התחלתי לקחת הלוואות מהבנקים וזה פשוט הלך והתגלגל".

"הרבה פעמים ההסתבכות מתחילה בגלל התנהלות עסקית לא נכונה או בגלל טעויות שנעשו מתוך חוסר היכרות עם החוק", מסביר שגיא, "ואין ספק שגם המציאות משפיעה. השנים האחרונות, של קורונה ואחריה מלחמה, גרמו להרבה עסקים ליפול. אבל מה שחשוב להבין זה שבהרבה מקרים, דווקא ההתעקשות "להציל" את העסק ולנסות להתגבר לבד על המצב גורמת להסתבכות גדולה יותר". 

גם רונן ניסה להתגבר על החובות בעצמו, אך אלו הלכו ותפחו ואיתם גם תחושת חוסר האונים שלו. "אתה פשוט לא יודע מה לעשות", הוא מספר. "בהתחלה אתה אומר לעצמך שאתה מסוגל להתמודד עם זה, אבל אז מתחילים הטלפונים והמכתבים. אתה בא לבנק ומנסה להסביר, והפקיד מסתכל עליך כאילו אתה מפריע לו למנוחה ולנחלה, ליום העבודה שלו. אז הוא מעביר אותך למישהו מהמחלקה המשפטית שאין לו מושג מי אתה, מבחינתו אתה רק מספר, תביא את הכסף וחוץ מזה שום דבר לא מעניין. 

"ראיתי שאני כבר טובע לעומקים שאני לא יכול לצאת מהם לבד, ומישהו המליץ לי על שגיא. הגעתי אליו, הוא מיד הבין מה קורה, מה צריך לעשות, ופתחנו תיק חדלות פירעון בבית משפט".

שגיא רובין בבית המשפט עם לקוחה
עם לקוחה, ליאת שינדלר, על ספסל בבית המשפט בנצרת, אחרי ניצחון גדול
"ברגע שאתה מתחיל לטפל בחובות עם איש מקצוע, כמו שצריך, השמיים נראים פחות שחורים"

הצעד הזה, שעכשיו רונן מספר עליו כלאחר יד, הוא אחד הדברים הקשים ביותר עבור רוב בעלי העסקים שמגיעים לחובות. "זה מלחיץ נורא. יש לי בית, יש לי משפחה, מה יעשו לנו, יזרקו אותנו לרחוב?" הוא אומר. "זה גם מאוד לא נעים, יש המון סטיגמה סביב הליכי חדלות פירעון, ובהתחלה אתה כל הזמן מנסה לכסות, להסתיר. אבל ברגע שאתה מתחיל לטפל בזה עם איש מקצוע כמו שצריך, השמיים נראים פחות שחורים. 

"קודם כל, יש מישהו שמסביר לך מה קורה ומה אתה צריך לעשות. נכנסנו להליך, היה דיון או שניים ודי מהר נקבעה לי תוכנית תשלומים ונכנסתי לרוטינה שכבר הייתה הרבה יותר פשוטה והגיונית".

מחוב של כ-680 אלף שקלים, רונן החזיר בסופו של דבר 120 אלף שקלים – כ 17% בלבד (פחות מחמישית) מסך החוב. בנוסף, הבית שלו ניצל, והוא אפילו לא הוכרז כפושט רגל, בגלל ההסדר ששגיא הצליח להשיג עם הנושים. לפיכך, לא הוטלו עליו כל המגבלות שיש בדרך כלל לפושטי רגל והוא יצא מההליך כמעט ללא רבב. אך הסיפור שלו לא מסתיים כאן.

"בסופו של דבר שילמתי רק 17% מהחוב, הבית שלי ניצל ואפילו לא הוכרזתי כפושט רגל"

"כשאני נכנסתי לחובות, הבנק פנה לאמא שלי כי היא ואבא שלי ז"ל, חתמו לי כמה שנים קודם לכן על ערבות", הוא מספר, וניכר שהחלק הזה של הסיפור קשה לו במיוחד. "פתאום נפלו עליה עם 80 אלף שקל חוב, טענו שאבא שלי לא מתייצב לדיונים – איך הוא יכול להתייצב? הבנאדם נפטר! אתה מדבר עם עורך דין והוא אומר לך להביא אישור מחברה קדישא, בא לך באותו רגע להוריד את הנעל ולזרוק עליו. למזלנו, שגיא מצא משהו בחוק, ובסוף סגר גם את הסיפור הזה בתשלום של רבע ממה שהם ביקשו.

"אבל מעבר לתוצאה, שהייתה הרבה מעבר למצופה גם במקרה שלי וגם במקרה של אמא שלי, שגיא פשוט היה בנאדם. האופן שבו הוא טיפל באמא שלי, תמיד היה כתף חמה עבור שנינו, וגם עבור אשתי. זה תהליך שמקשה גם על החיים בבית, יש המון לחצים וריבים, ואחד הדברים שהכי עזרו לנו זה שאשתי הגיעה איתי לחלק מהפגישות עם שגיא והוא תמיד ישב והסביר, ענה לה על שאלות, חצי פסיכולוג הוא היה. זה מאוד עזר לה ולילדים לשמור על חוזק נפשי ולנו להחזיק מעמד כמשפחה".

אז יש חיים אחרי החובות?

"יש, בטח שיש. זה לא נעים וזה לא קל, אתה עומד מול בנקים שמגיעים עם צי של עורכי דין שלא רואים אותך בכלל, אבל לפעמים יש צדיקים, ושגיא היה כזה ועשה עבורנו את העבודה הכי טובה שאפשר. הוא גרם לי להבין שהכל בסדר, זה רק כסף, לא תלו ולא הרגו אף אחד. לא שאני חלילה מזלזל בתהליך, אבל אם חס ושלום בנאדם נופל, יש חיים אחרי הדבר הזה". 

נלחם למען הלקוחות שלו
"היחיד שבאמת יילחם למען החייבים הוא עורך הדין שלהם, ולכן הוא חייב לדעת מה הוא עושה". קרדיט צילום: עו"ד ענבל אפשטיין-כידרה

"אם עורך הדין יודע מה הוא עושה, הוא יכול להוציא את החייב עם החזר מינימלי ולהציל את הבית, הירושה ונכסים אחרים"

למעשה, "חזרה לחיים" זו המטרה שלשמה נוצר מלכתחילה הליך חדלות הפירעון. בניגוד לדעה הרווחת, הוא לא נועד לנשל את החייבים מכל נכסיהם אלא לעזור להם להשתקם כלכלית, תוך החזרה של חלק מהחובות.

במסגרת ההליך, נקבע הסכום שאותו יידרש החייב להחזיר, ונקבעת תוכנית תשלומים להחזרתו. אם החייב יעמוד בתנאי התוכנית, הוא יקבל הפטר מהחובות. המטרה של הנושים תהיה להשיג תוכנית עם החזר גבוה ככל האפשר, ולשם כך ינסו לממש את הנכסים של החייב, שמצידו ינסה לצאת כמה שיותר בזול. אם הוא יצליח או לא – זה כבר תלוי בעורך הדין שייצג אותו.  

"החייבים מתמודדים מול נושים חזקים ומול מערכת שאמנם רוצה לשקם אותם, אבל בפועל מתנהלת על כמויות של תיקים, זה פס ייצור… המערכת מתמודדת מול מאה חייבים ביום ולא באמת רואה אותם", אומר שגיא. "האינטרס של בתי המשפט הוא לסיים את ההליך כמה שיותר מהר, האינטרס של הנושים הוא לקבל כמה שיותר, והיחיד שבאמת יילחם למען החייבים הוא עורך הדין שלהם, ולכן הוא חייב לדעת מה הוא עושה.

"אם אתה, כעורך דין, לא מודע לדקויות ולאפשרויות שעומדות בפני החייב, עלולים לקרוע אותו לגזרים, ממש. הוא ישלם מאה אחוז חוב ויישאר בלי בית. זה יכול לקרות בקלות. אבל אם אתה מצליח למצוא פרצות בחוק, להציע פתרונות יצירתיים, לדעת איך להציג את הדברים – כשהכל כמובן במסגרת החוק – אתה יכול להוציא את החייב עם החזר חוב מינימלי, ולהציל את הבית, הירושה שקיבל ונכסים אחרים שלו". 

"היו לי חובות של 3 מיליון שקל ובית בשווי 2.5 מיליון, פחדתי שייקחו לי אותו, אבל שגיא הצליח להציל אותו"

גם מאיר (שם בדוי), הצליח לצאת יחסית בזול מהליך חדלות הפירעון, זאת למרות שהחובות שלו – וגם הנכסים שבבעלותו – היו הרבה יותר גדולים.

"הגעתי לשגיא עם חובות של קרוב ל-3 מיליון שקלים", הוא מספר. "זה היה מאוד לא קל עבורי. לפני כן לא הייתי אדם שיש לו חובות או שמצבו לא טוב, להיפך, חייתי ברמה גבוהה, היה לי בית שהיה שווה אז 2.5 מיליון שקל, וזאת גם הייתה הבעיה העיקרית שלי – רצו לקחת לי אותו כדי להחזיר את החובות שלי. שגיא המליץ לי להיכנס להליך חדלות פירעון והבנתי שאין לי הרבה אופציות ושרק ככה אני אוכל לצאת מהסיפור הזה".

המטרה של שגיא – להוציא גם את מאיר מההליך עם מינימום נזקים, דרשה מאבק לא פשוט. עורך הדין שייצג את אחד הבנקים הנושים נלחם על מימוש הבית של מאיר ודרש שיימכר, ושגיא נאלץ לגייס את כל יכולותיו על מנת למנוע את זה. 

בסופו של דבר, הבית ניצל, ומתוך חובות של 3 מיליון שקלים מאיר קיבל תוכנית תשלומים על סך כולל של 660 אלף שקלים בלבד (כ 20% מהחוב המקורי בלבד) אותם כבר סיים להחזיר מאז. 

שגיא רובין בכנס של ניר דובדבני
בכנס עסקי במרכז ניר דובדבני
"היום אני יכול להגיד שטוב לי, חדלות פירעון זה ממש לא סוף העולם"

"היום אני יכול להגיד שטוב לי", אומר מאיר, "שזה ממש לא סוף העולם ושזה אפילו הליך מתבקש במקרים מסוימים. עדיף לגמור עם זה ולהשאיר את החובות מאחוריך. אתה גם לומד בתהליך הזה לחיות בצורה שונה. אם היית פזרן יותר, אתה לומד להעריך את מה שיש לך.

"אחרי כל הדרך שעשינו ביחד, אני היום קורא לשגיא חבר שלי. הוא תמיד היה שם, מהרגע הראשון, ותמיד דיבר איתי בגובה העיניים. זה מה שקנה אותי מההתחלה. גם אם קורה משהו פחות טוב, הוא לא ימרח אותך, הוא תמיד יגיד לך את האמת בפנים, והוא גם יידע להגיד לך מראש ולהזהיר אותך מה לא לעשות כדי שזה לא ייגמר טוב. נתקלתי כבר בעורכי דין שמספרים כל מיני סיפורים, אולי בשביל לקחת יותר כסף, הוא לא כזה. 

"ובניגוד לעורכי דין אחרים שגם לא תמיד עונים ולא בדיוק נותנים תשובות – הוא תמיד זמין. גם אם תתקשר אליו ב-11 בלילה או ב-7 בבוקר הוא יענה, ואם הוא לא יכול לענות באותו רגע הוא מיד חוזר. מתי שאתה צריך אותו הוא איתך".

"בשביל הנושים 50 אלף זה כסף קטן, בשביל הלקוח שלי זה עולם ומלואו"

אחרי 18 שנים של עבודה בתחום, עם ייצוג של יותר מ-100 חייבים ושיעור מרשים של 95% הצלחה בצמצום החובות ושמירה על הנכסים, אפשר לומר ששגיא ראה כבר הכל – צעירים ומבוגרים, נשים וגברים, עוסקים פטורים, עוסקים מורשים או בעלי חברה בע"מ, עם חובות של עשרות אלפי שקלים או מיליונים. 

כמספר החייבים, הוא אומר, כך גם כמות הפתרונות האפשריים, ולא תמיד זה צריך להגיע להליך חדלות פירעון. "יש הליכים יותר פשוטים ומהירים כמו הסדר נושים, למשל. רוב ההסדרים שאני מגיע אליהם הם מחוץ לבית משפט, ואם זה לא הולך אז אפשר ללכת להסדר נושים דרך בית המשפט. פתרון נוסף, במקרים שבהם החוב נמוך מ-166 אלף שקלים (נכון להיום), הוא הליך חדלות הפירעון שנעשה במסגרת ההוצאה לפועל, וגם הוא יותר מהיר ופשוט. 

"הבחירה של ההליך נעשית בהתאם לנתונים של כל חייב, ובהתאם להם צריך למצוא גם את הדרך להגן על הנכסים ולהוציא אותו כמה שיותר מהר לחופשי. יש המון אפשרויות, צריך רק להיות יסודי ויצירתי מספיק על מנת להבין מה הם".

המיומנות שהוא מציג במציאת הפתרונות כל כך משוכללת, שבמקרים מסוימים הוא מצליח לנצח אפילו את החוק עצמו. כך, למשל, במקרה של אורי (שם בדוי).

"בפשטות, זה סיפור על אדם שנפל קורבן למנהל מיוחד שהתנהג בחזירות", מספר שגיא. "אחרי שלאורי נקבע כבר הסדר תשלומים בהליך חדלות הפירעון, הוא פוטר במפתיע מעבודתו. הדבר נודע למנהל המיוחד שדרש לקחת ממנו את פיצויי הפיטורים, משהו כמו 70 אלף שקלים נוספים".

עם אשתו סיון
עו"ד שגיא רובין עם אשתו, סיון

"כשמתנהגים לחייב באכזריות ובחזירות, זה נורא מעצבן אותי, ואז אני נהיה יצירתי במיוחד…"

"על פי החוק", הוא ממשיך, "ברגע שפיצויי פיטורים מגיעים לפרקם הם שייכים לקופת הכינוס, גם אם הסדר התשלומים כבר נקבע. אבל אני טענתי שאורי לא לקח את זה בחשבון כשהסכים לתוכנית הפירעון, והשתמשתי בפסיקה קיימת כדי לטעון שמימוש פיצויי הפיטורים במקרה הזה יהווה פגיעה בכספי הפנסיה שלו, שהם כספים מוגנים בהליך. 

"בית המשפט הציע שכפשרה, ייקחו לו "רק" 50 אלף שקלים, ואני סירבתי ואמרתי שאני הולך לערער בעליון. השופטת נורא נבהלה, היא אמרה: 'למה לעליון? מה קרה, זה כזה חשוב?' אמרתי לה: 'כן, בשביל הנושים 50 אלף זה כסף קטן, בשביל הלקוח שלי זה עולם ומלואו. הוא לא ידע על זה מראש ולא הסכים לזה מראש, והוא לא אשם בזה שהוא פוטר'. בסופו של דבר הגענו לפשרה, הצלנו את רוב כספי הפיצויים, הוא קיבל 50 אלף שקלים והנושים קיבלו רק 20 אלף. כלומר ניצחנו בתיק הזה נגד החוק היבש הפשוט ביותר".

שגיא, איך אתה מסביר את זה שתחת הטיפול שלך, חייבים מצליחים לצאת מהחובות במינימום נזק, מבלי לאבד את הנכסים?

"אני חושב שמשהו פשוט זורם בי כמו שצריך במקצוע הזה. שכל ישר? ראיית הנולד? לא יודע איך לקרוא לזה, אבל כשמגיע אלי בנאדם עם חובות, תוך 30-40 שניות אני יודע לאיזה כיוון זה הולך. למה? אני קודם כל שואל את השאלות הנכונות. מה גובה החובות שלך? אילו נכסים יש לך? כמה אתה מרוויח? הבית שלך משוחרר ממשכנתה? בן/ בת הזוג מעורבים בחובות?

"אני באמת רוצה לעזור לאנשים שנמצאים במצוקה הזאת, אני באמת רוצה להציל אותם ולשמח אותם, וכשאני רואה שהמערכת או הנושים או המנהל המיוחד מתנהגים לחייב באכזריות, אני אעשה הכל כדי לעזור לחייב. כשאנשים, כמו המנהל המיוחד במקרה של אורי, מתנהגים בחזירות ועושים את המוות בכוונה, זה נורא מעצבן אותי ואז אני נהיה יצירתי במיוחד". 

היו לך תיקים שלא הצליחו?

"אין דבר כזה 'לא הצליח' אצלי. אבל היה לי תיק לא מזמן שהרגשתי לא טוב איתו, חייב שהגיע אלי עם חובות של 350 אלף שקלים, בית משלו, והמון טעויות שהוא עשה לפני שהגיע אלי.
זה היה נראה חסר סיכוי להציל לו את הבית בהתחלה. בסוף הצלחתי להציל לו את הבית כנגד כל הסיכויים, אבל הוא היה צריך לשלם 170 אלף שקלים. מבחינתו זו אולי הייתה הצלחה, כי את הבית,שהיה הכי חשוב לו להציל, הצלנו, וחצי מהחוב, מחקנו. אבל מבחינתי, כואב לי שבנאדם צריך לשלם סכום כזה… אבל באמת הוא הגיע אלי אחרי שנעשו בתיק שלו כל כך הרבה טעויות, שזה היה הרע במיעוטו, התוצאה הכי טובה שהוא יכל לקבל".

לשלם פחות מחצי מהחוב המקורי ולשמור על הנכס? זה לא נשמע כמו תוצאה לא מוצלחת. מה היו הטעויות שלו?

"קודם כל, עוד לפני שהוא הגיע אלי ולפני שנכנס להליך חדלות הפירעון, הוא התגרש ובהסכם הגירושים נכתב בבירור ששני הצדדים יודעים על כך שיש לו חובות כבדים. זאת טעות איומה של עורך הדין שערך את ההסכם. זה כמו לסמן לו מטרה על הגב. בנוסף, הוא מכר את החלק שלו בבית לאשתו, אבל עורכי הדין הקודמים שלו לא העבירו את רישום הנכס על שם האישה והשאירו את הנכס על שמו. היו גם כמה טעויות שהוא עשה בדרך שקשורות לסכומי המזונות, ועוד. 

"אם הוא היה מגיע אלי בזמן אמת, הייתי אומר לו בדיוק מה לעשות, שהיה גורם לכל הסיפור להיראות יותר טוב ובסופו של דבר היה מביא לתוצאה טובה יותר, ועדיין, עם כל הטעויות, הוא יצא עם הבית ומחקנו לו מעל חצי מהחוב".

שגיא רובין מוצא את הדרכים היצירתיות
"כשמתייחסים לחייב באכזריות אני רק נהיה יותר יצירתי". קרדיט צילום: עו"ד ענבל אפשטיין-כידרה

"רגע אחד אתה מצליח ושמח, ורגע אחר כך יש לך חובות של 700 אלף שקל"

הצורך העז של שגיא לעזור לחייבים נובע, בין היתר, מסיפורו האישי. בצעירותו, חתם על ערבות לבנק שבו התנהל החשבון של החברה המשפחתית. כשהיה בתחילת שנות ה-20 שלו, החברה נקלעה לחובות והוא, כערב, מצא את עצמו עם חוב של 700 אלף שקלים.  

"זה היה אסון", הוא נזכר. "החיים שלך נגמרים לפני שהם מתחילים. רגע אחד אתה מצליח, עובד כמתמחה אצל שופטת מחוזית, יש לך משכורת נחמדה, רכב, אתה שמח ונוסע לעבודה בכיף, ורגע אחר כך יש לך חובות של 700 אלף שקל, שאתה לא רואה שום דרך לכסות אותם. אלו היו שנים מאוד קשות, אתה סובל וכואב ולא יודע מה יהיה מחר".

עו"ד שגיא רובין על סיפורו האישי: "המנהלת המיוחדת הייתה אכזרית… טענה נגד אחי טענות קשות וחסרות בסיס. זה היה מאוד מקומם".

שגיא, שכבר התחיל לעסוק בתחום חדלות הפירעון במסגרת ההתמחות שלו, נכנס להליך איחוד תיקים והצליח להוציא את עצמו מהתסבוכת. במקביל, החל לייצג את אחיו, שהיה רשום כאחד מבעלי החברה. "מינו לו מנהלת מיוחדת שהייתה פשוט אכזרית, ואתה עומד מולה ויש לה כוח כמעט בלתי מוגבל בהליך. היא הייתה קשה ביותר וטענה נגד אחי טענות קשות וחסרות בסיס – דבר שהיה מאוד מקומם".

שגיא רובין בטיול אחרי נצחון בתיק גדול
עם ההורים בטיול בוונציה, לאחר ניצחון בתיק חדלות פירעון גורלי. התמונה באדיבות המשפחה
"שרדתי את החובות, אני היום הרבה יותר חזק ממה שחלמתי, ואני רוצה שאנשים ידעו שזה אפשרי"

אבל כאמור, מול בריונות ואכזריות שגיא רק נהיה יותר יצירתי. בסופו של דבר, אחרי מאבקים לא קלים, הוא הצליח לחלץ את אחיו מההליך, הציל אותו ואת משפחתו ואפשר להם להשתקם ולהתחיל חיים חדשים.  

הסיפור האישי עיצב את דרכו המקצועית של שגיא בשני מובנים. ראשית, הפך אותו למאסטר שמכיר את כל הדקויות הקטנות, כמו איפה ללחוץ על הנושים ואיך לתמרן את לוחות הזמנים כך שישחקו לטובת הלקוח. ושנית, חיזק את הבחירה שלו לעסוק בתחום. 

"אני רוצה שאנשים לא יחוו שנים חשוכות כמו שאני חוויתי. הייתי עשר שנים במצב של חושך, ממש סבל. אתה עורך דין, אתה בעל יכולות, ואתה כל הזמן מפחד שידפקו לך על הדלת, שיגלו משהו, שיראו שאתה מרוויח כמה שקלים יותר ויעשו לך את המוות. זו התחושה שליוותה אותי במשך שנים. הייתי במצב של הישרדות כל הזמן, ובסוף הצלחתי לשרוד ויותר מזה – הצלחתי להתחזק, הצלחתי לבנות בית. אני היום הרבה יותר חזק ממה שחלמתי ואני רוצה שאנשים ידעו שזה אפשרי".

מה המסר שלך לבעל עסק שנכנס לחובות?

"יש משפט שאני מאוד אוהב בסצנה הראשונה של הסרט גלדיאטור: "אדם צריך לדעת שהוא מובס". בעולם העסקים, פעם אתה למטה ופעם אתה למעלה. ואם טבעת בבוץ הטובעני של ההלוואות והחובות, זה אומר שכרגע, זה הזמן להרים דגל לבן. זה לא אומר שאתה כישלון, זה לא אומר שלא תצליח. אנחנו מתייחסים לזה בצורה מאד רגשית, מרגישים שחרב עלינו עולמנו, שנכשלנו. אבל הכלים המשפטיים השונים לסגירת חובות, כמו חדלות פירעון, הסדר נושים וכדומה, הם בסך הכל כלים אסטרטגיים במשחק. 

"אנחנו כעצמאיים, כבעלי עסקים וחברות, לא מקבלים כמעט כלום מהמדינה. אין לנו זכויות סוציאליות, אנחנו משלמים המון מיסים, מממנים את העובדים, את המדינה, את כולם.
אז יש מתנה אחת שהמדינה נותנת לך, מחיקת חובות. זה לא בושה לקחת את המתנה הזו בשתי ידיים ולהתייחס אליה כמו עוד כלי כלכלי בעסקים. כמו שלקחת הלוואה, עכשיו אתה לוקח כלים של מחיקת חובות. 

"כדי להפיק מהם את התועלת שהם אמורים לספק, צריך קודם כל לעצור הכל, כדי לא לעשות את הטעויות שכולם נופלים בגללן: להפסיק לקחת הלוואות, לא ללכת, חלילה, לשוק אפור, אם יש לך חברה בע"מ – לא לשלם לנושים שאין לך מולם ערבות אישית, פשוט לעצור וללכת לייעוץ משפטי. כשיש לך חובות, לכל טעות יכולות להיות השלכות מאוד גדולות. דברו עם בעל מקצוע שמבין בנושא ויכול להנחות אתכם מה לעשות מרגע זה ואילך".

איך אפשר להגיע אליך לייעוץ?

"פשוט להשאיר את הפרטים כאן בטופס, לעצור כרגע כל החלטה ופעולה, ואת כל השאר להשאיר לי".

* המידע המוצג בכתבה הינו כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ או חוות דעת משפטית. על הקוראים לקבל ייעוץ מקצועי פרטני לפני כל פעולה המסתמכת על תוכן הכתבה. הכותב/ת, האתר המפרסם ועו"ד שגיא רובין אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים.

התוכן היה מעניין? שתפו

עורך הדין שמציל בעלי עסקים מחובות ושומר להם על הנכסים
Scroll to Top
לבדיקת גובה ההחזר או ההנחה המגיעה לכם מקופת החולים, מלאו פרטים ונבדוק את ההחזר האישי עבורכם
*השירות אינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעה כלשהי של מחלה.