"לא האמנתי שיוציא בשבילי את מה שהוציא":
עורך הדין שבמשך שנים ייצג חברות ביטוח, עוזר עכשיו לנפגעי תאונות עבודה ותאונות דרכים לקבל פיצוי גם על הנזק השקוף שאף אחד לא מדבר עליו ושרוב הנפגעים כלל לא מודעים אליו 

כן
עורך דין גבריאל עגיב לתאונות עבודה
יודע לזהות פגיעות נוספות שהאדם אולי לא מודע אליהן. עו"ד גבריאל עגיב. (צילום: תמר יעקובוב)

* השמות והפרטים האישיים בכתבה שונו כדי להגן על פרטיות המשתתפים. למצולמים אחרים אין קשר לתוכן הכתבה.

שרית (שם בדוי), צעירה מגבעתיים באמצע שנות העשרים לחייה, נסעה כמו בכל בוקר לעבודתה כמזכירה רפואית באחד מבתי החולים. לפניה נסעו שני אופנועים, כאשר לפתע אחד מהם סטה ממסלולו והתנגש בשני. כתוצאה מההתנגשות עפו שני נהגי האופנועים ונהרגו במקום. לשרית, שנסעה אחריהם, לא היה כל מגע עם האופנועים או קשר למותם של הרוכבים, אך כתוצאה מהתאונה שלהם היא אבדה שליטה על רכבה והתנגשה במדרכה. למרות שפציעות הגוף שלה היו קלות יחסית, היא נחשפה למראות קשים וחוותה טראומה נפשית קשה. 

לא רבים מודעים לעובדה שתאונות דרכים בדרך אל העבודה או ממנה נחשבות לתאונות עבודה. ועוד פחות מכך מודעים לעובדה שניתן לקבל פיצוי והכרה גם על טראומה נפשית. בתביעה מול חברת הביטוח, בה יוצגה על ידי עו"ד גבריאל עגיב, הוכרה שרית כפוסט טראומתית כתוצאה מתאונת עבודה, וחברת הביטוח שילמה לה פיצוי של מאות אלפי שקלים.

עורך דין גבריאל עגיב תאונות עבודה
עו"ד גבריאל עגיב. מומחה לתאונות עבודה, תאונות דרכים,
ופגיעות נפש פוסט טראומתיות כתוצאה מתאונה (צילום: ראובן חיון, סטודיו oov art)

גבריאל עגיב, בן 38, נשוי ואב לארבעה מרמת גן, הוא עורך דין מומחה בתחום הנזיקין, עם התמחות מיוחדת בתאונות עבודה, תאונות דרכים, ופגיעות נפש פוסט-טראומתיות כתוצאה מתאונה. במשך שנים ייצג דווקא את חברות הביטוח, עד שאהבתו לבני אדם והרצון להגן על אנשים דחפו אותו "לעבור צד" ולייצג את הנפגעים. 

בנוסף להיכרותו המעמיקה עם הדרך בה מתנהלות חברות הביטוח, הוא אחד מעורכי הדין המעטים בישראל שעברו את הקורס לרופאים לקביעת דרגת נכות. הקורס, שמתקיים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, מכשיר רופאים לשבת בוועדות הביטוח הלאומי, ומספק עוד היכרות עם התנהלות הועדות 'מבפנים'. חלק מהקורס עוסק בהערכת נכות נפשית ופוסט טראומה, ויחד עם התיקים הרבים שניהל בנושא, לגבריאל ידע והבנה יחודיים בתביעות בתחום הנפשי. 

כשהוא נשאל איך הגיע דווקא לתחום הנזיקין הוא מספר: "יש לי אח נכה בעקבות רשלנות רפואית בלידה. ההורים שלי רצו לתבוע על רשלנות רפואית, אבל בזמנו היה אפשר להביא חוות דעת מומחה רק מחו"ל, וכמעט לא היה ניתן לקבל חוות דעת כזו בארץ. אני זוכר את עצמי כבר כילד נובר במסמכים הרפואיים שנאספו בבית לצורך הליך משפטי. בסופו של דבר ההורים החליטו לא לתבוע, אבל כנראה שהזרעים לעיסוק הנוכחי שלי נזרעו כבר אז".

עו"ד גבריאל עגיב, מה נחשב בעיני החוק לתאונת עבודה?

"תאונות עבודה הן תאונות שהתרחשו תוך כדי או עקב העבודה, כולל בזמן הנסיעה או ההליכה אל העבודה וממנה. לכן תאונת דרכים, כמו גם פציעה כתוצאה מנפילה על מדרכה משובשת, יכולה להיחשב במקרים מסוימים כתאונת עבודה. לפעמים הפגיעה מהתאונה לא מסתכמת רק בפציעה פיזית, אלא נגרמת גם טראומה נפשית קשה".

"לא צפיתי את ההשפעה הנפשית של האירוע הזה עליי"

יעקב (שם בדוי), מרצה במכללה בן 64, השתכר כ-15,000 ש"ח נטו לפי שנפצע במקום העבודה שלו. "יצאתי מהעבודה בשעות הערב לאחר שהתקיים במכללה אירוע", מספר יעקב. "הציוד מהאירוע שהסתיים נערם בחצר המכללה, והמקום לא היה מספיק מואר. בדרך לרכב שלי עברתי בחצר ונתקלתי בציוד (אני לא זוכר במה בדיוק). כתוצאה מזה עפתי, ושברתי את הירך. הרגשתי כאבי תופת, אבל לא דמיינתי באותו רגע לאיזה סרט אני נכנס. עברתי כמה ניתוחים, היה צריך לקבע את העצם עם ברגים ופלטינות, ואחרי האשפוז חזרתי הביתה להחלמה ארוכה.

"עברתי תקופה מאוד קשה, עם הרבה כאבים וסבל. אבל מה שלא צפיתי זה את ההשפעה הנפשית של האירוע הזה עליי. מעבר לקושי הפיזי, התחלתי לסבול מחרדות, הפסקתי לצאת מהבית, וכמה שרציתי, פשוט לא יכולתי לחזור לעבודה. בשביל מישהו שנמצא פחות משלוש שנים מהפנסיה, זאת פגיעה כלכלית קשה להפסיק לעבוד בעיתוי כזה. 

"כשהגעתי לגבריאל וביקשתי את עזרתו, הוא הסביר לי שניתן להכיר גם בפוסט טראומה נפשית כנכות. ובאמת, ביטוח לאומי הכירו בזה שנגרמה לי פגיעה אמיתית בכושר העבודה, והוכרתי כפוסט טראומתי בשיעור משמעותי, של 15%. ביחד עם הנכות האורתופדית זה מבטיח לי קצבת נכות של ביטוח לאומי לכל החיים (שמתווספת לפנסיה). לא האמנתי שיוציא בשבילי את מה שהוציא. זו הקלה עצומה לדעת שאני מוגן מבחינה כלכלית גם אם איבדתי את היכולת לעבוד במקצוע שלי ונאצלתי להפסיק לעבוד לפני שהגעתי לגיל הפנסיה".

עורך דין גבריאל עגיב מגן על הלקוחות שלו כלכלית
"זו הקלה עצומה לדעת שאני מוגן מבחינה כלכלית". עו"ד גבריאל עגיב (צילום: תמר יעקובוב)

רוצים לקבל ייעוץ מקצועי בנוגע לתאונת עבודה? השאירו פרטים

יש משהו שמאפיין אנשים שסובלים מפוסט טראומה כתוצאה מתאונת עבודה או תאונת דרכים?

"אנשים שעברו טראומה של תאונה, לפעמים חוששים לחזור למקום שבו קרתה התאונה או למקום העבודה, סובלים מפלאשבקים, פוחדים מאוד שתקרה להם עוד תאונה, והרבה פעמים, במקרה של תאונת דרכים, פוחדים לחזור לנהוג", מסביר גבריאל. 

"הטראומה יכולה להוביל לירידה בתפקוד שלהם בהיבט התעסוקתי, החברתי, בזוגיות, והיא לפעמים קשורה גם לפגיעות אורתופדיות או נוירולוגיות קשות שפוגעות ביכולת התפקוד שלהם וגורמות לאובדן כושר עבודה. בעצם כל החיים שלהם עוברים טלטלה רצינית, וזה משפיע בכל הגזרות, פוגע לאנשים בדימוי העצמי, בביטחון, בכל מה שהם ידעו על עצמם עד היום".

מה בעצם קורה למי שעובר תאונה כזו, איך נראים החיים שלו מאותו רגע?

"אם זו תאונת עבודה (או תאונת דרכים שעונה להגדרה של תאונת עבודה), הטיפול הראשוני נעשה על ידי המעסיק", מציין גבריאל. "צריך לדווח למעסיק בזמן אמת שקרתה תאונה, אבל כדאי כבר בשלב הזה להתייעץ עם עורך דין, כי יש חשיבות גדולה לתיאור הראשוני של נסיבות הפגיעה. 

"בשלושת החודשים הראשונים בדרך כלל המעסיק מטפל בכל מה שצריך מול הביטוח הלאומי ודואג במידת הצורך לאובדן כושר עבודה זמני, מה שנקרא 'דמי פגיעה'. אבל אובדן כושר עבודה זמני יכול להימשך גם שנה ויותר. הרבה פעמים אחרי האשפוז מתחילים שיקום, ובדרך כלל לוקח כשנה עד שהמצב מתייצב ומתקבלת תמונה שלמה על הנזק.

"גם במהלך השנה הזו יש ועדות רפואיות ואפשר לקבל פיצוי", אומר גבריאל. "ניתן למשל לקבל הכרה בביטוח לאומי כ'נכה נזקק', מי שאיבד את היכולת לעבוד ואין לו הכנסה אחרת. לרוב, אנשים שמידת הפגיעה שלהם מאפשרת את זה רק רוצים לחזור לחיים, מנסים להסתגל למציאות החדשה ולחיות לצד הפגיעות. אבל  לצד זה יש כל הזמן את הפגיעה והמגבלות. גם אם חזרת לעבודה, חזרת לשגרה, זה לא אומר שאתה לא סובל. ויש לפעמים גם השלכות מאוד משמעותיות על המשך החיים.

גבריאל עגיב תאונת דרכים עם אופנוע
לפעמים יש השלכות משמעותיות על המשך החיים. (תמונה: Depositphotos)

"אחד התיקים הכי משמעותיים שאני מטפל בהם כרגע הוא מקרה של אישה צעירה, אמא לילדים קטנים, שבעקבות תאונת דרכים קשה בדרך חזרה מהעבודה, נפצעה קשה ואיבדה הריון. בעקבות הפציעה שלה היא נאלצה לעבור ניתוחים מצילי חיים, נפגעה לה השמיעה, היא סובלת מטינטון וכאבי ראש, יש לה צלקות ומגבלות אורטופדיות, אבל מעל הכל, נגרמה לה פוסט טראומה קשה מאובדן ההריון שמשפיעה על מהלך חייה. 

"כשאנחנו בוחנים מקרה כזה", אומר גבריאל, "אנחנו מסתכלים גם על כמה היא הייתה יכולה להתקדם בקריירה ובשכר אלמלא התאונה. בנוסף, היא תצטרך ללדת בעתיד רק בניתוחים קיסריים וגם זה תוך כדי סיכון, או שתצטרך לפנות בכלל לפונדקאות. במקרה כזה אנחנו לא מסתפקים רק בתביעה של ביטוח החובה, אלא פונים בנוסף לביטוח לאומי כדי לדאוג לה לפיצוי וקצבה".

דיברת על דיווח דרך המעסיק. מה קורה עם עצמאים במקרה של תאונה?

"לעצמאים, שאין להם בהכרח שעות עבודה מסודרות כמו שכירים, יש טופס ייעודי בשביל להודיע לביטוח לאומי על תאונה בעבודה", עונה גבריאל. "אבל בניגוד לשכירים, הרבה פעמים ביטוח לאומי מבקש מעצמאים עוד אינדיקציות, והם נדרשים לספק אסמכתאות נוספות שיוכיחו שעבדו באותו יום ואיפה עבדו, כמו חשבונית מהלקוח, הצהרה של הלקוח, וכדומה. 

"הדיווח הראשוני של הנפגע לגורם הרפואי שמטפל בו ומה שכותבים בטופס הדיווח על פגיעה בתאונה הוא קריטי, כי חברות הביטוח וביטוח לאומי מייחסים משמעות מאוד גדולה לדיווח הראשוני"

מה אנשים שחושבים לתבוע לא יודעים ועלול לפגוע בהם בהמשך?

"אנשים שעברו תאונה, גם תאונה משמעותית, נמנעים לפעמים מלפנות לעורך דין מהרגע הראשון", אומר גבריאל. "הם חושבים שהם יאספו לבד את החומרים ו'כבר נראה'. אבל למילוי נכון של הטופס הראשוני לדיווח על תאונה וקבלת הכוונה על הפעולות שיש לבצע מיד לאחר הפגיעה יש משמעות קריטית, לשכירים ועוד יותר לעצמאים, כי חברות הביטוח וביטוח לאומי מייחסים משמעות מאוד גדולה לדיווח הראשוני. 

"לתיאור של האירוע יש חשיבות רבה במקרה של תביעה מול ביטוח לאומי", הוא מוסיף. "מסתכלים על הגרסה הראשונה והאותנטית שהנפגע מסר בטופס הדיווח בצורה הכי משמעותית, וזה נכון גם אם רוצים לתבוע מזיק נוסף, למשל במקרה שהיה בור בכביש או במדרכה שהעירייה לא טיפלה בו, או במקרה שהמעביד התרשל והרצפה הייתה רטובה. אם כותבים 'נפלתי', ולא מציינים שהיה בור (או רצפה רטובה), זה משנה.

דוח מעבדה לתאונות עבודה
"יש משמעות מאוד מאוד גדולה למה שנרשם בתיק הרפואי". עו"ד גבריאל עגיב (תמונה: Depositphotos)

רוצים לקבל ייעוץ מקצועי בנוגע לתאונת עבודה? השאירו פרטים

"תיאור נסיבות התאונה חשוב גם בהיבט של איזה איברים נפגעו, האם היו מזיקים נוספים (לדוגמה העירייה שבאחריותה תיקון המדרכה), והאם המעביד התרשל או לא סיפק תנאי עבודה נאותים. במקרים מסוימיים נכון לתבוע את חברת הביטוח של המעביד, כי יש על המעביד רמה גבוהה של אחריות כלפי העובד, ובהרבה מקרים בתי המשפט נוטים לטובת העובד.

"גם אם רוצים להראות קשר סיבתי בין התאונה לפגיעה נפשית, יש משמעות מאוד מאוד גדולה למה שנרשם בתיק הרפואי. בניגוד לפגיעות הפיזיות, בהן צריך תיעוד בסמוך ממש לתאונה, בפסיקות בתי המשפט יש הבנה שפוסט-טראומה לא מופיעה מייד אלא מתגבשת עם הזמן. אבל דברים חייבים להירשם בתיק הרפואי תוך זמן סביר, כי אם מנסים לעשות את זה מאוחר יותר, לפעמים קשה להוכיח קשר סיבתי. עו"ד טוב בתחום הזה ידע להדריך ולייעץ איך להוכיח פגיעה נפשית גם כשאין תלונה מיידית בתחום הנפשי".

"ליווי של עורך דין מומחה מהרגע הראשון יכול לעשות הבדל מאוד גדול בתוצאות התביעה"

"ברור שאף אחד לא משפטן" אומר גבריאל, "אבל אני לא יכול להדגיש מספיק כמה חשוב מה תרשום ואיך תרשום בטופס ההודעה על התאונה שהמעסיק (או עצמאי) חותם עליו ומעביר לביטוח לאומי. זה משהו שמאוד מסתכלים עליו ואי אפשר לשנות אחר כך.

"לכן ליווי של עורך דין מומחה מהרגע הראשון יכול לעשות הבדל מאוד גדול. ההתחלה סופר חשובה כדי שתהיה לך את התשתית הנכונה להוכיח את הטענות שלך".

יכול להיות שנפגעי תאונות דוחים פנייה לעורך דין כי הם חוששים מהעלויות הגבוהות?

"יכול להיות", מודה גבריאל, "אבל הם כנראה לא מודעים לעובדה שבתביעות מהסוג הזה משלמים רק במקרה של הצלחת התביעה. כלומר לא משלמים לפי שעות, לא משלמים מראש, אלא רק אחרי הזכייה בתביעה – כשהסיכוי לזכייה עולה ככל שעורך הדין המייצג את הנפגע מנוסה ובעל רקורד בתחום. כך שאין שום סיבה לחשוש ושווה להתייעץ עם עורך דין".  

עורך דין גבריאל עגיב יעוץ משפטי
במקרה של תאונה כדאי לקבל ייעוץ משפטי כמה שיותר מוקדם. עו"ד גבריאל עגיב (צילום: תמר יעקובוב)

תגיד, יש הרבה לקוחות שבכלל נמנעים מלתבוע? שלא רוצים להתעסק עם זה? 

"כן", משיב גבריאל. "הרבה אנשים חוששים מכמה זמן שזה ייקח, שזה יהיה מתיש, שיצטרכו להתרוצץ בין רופאים ומומחים. הם חוששים מהמאמץ הרגשי שזה ידרוש מהם, להתעסק שוב ושוב במה שקרה להם. גם מלחיץ אנשים לעמוד בפני בית משפט או ועדה רפואית". 

ומה אתה אומר להם? איך אתה מפיג את החששות שלהם?

"אני יודע שמה שאנשים הכי רוצים זה לחזור כמה שיותר מהר לחיים, לשגרה שלהם. אבל אני גם יודע כמה פיצוי כספי יכול להביא לסגירת מעגל ולאפשר להם להמשיך הלאה", אומר גבריאל. 

"אני קודם כל מרגיע אותם שאני מלווה אותם. אני טוען עבורם בוועדות הרפואיות בביטוח לאומי ומייצג אותם בבית המשפט (לצערי אני לא יכול ללוות אותם לרופאים מומחים כי זה אסור). למי שחושש מכמה זמן זה עלול להימשך, אני יכול להבטיח דבר אחד: אני יודע לזהות איפה נכון ומתאים להילחם כדי לקבל ערך מוסף, ואיפה המאבק המשפטי לא יתרום הרבה לתוצאה הסופית וניתן להגיע להישגים דומים במשא ומתן.

"פיצוי כספי יכול להביא לסגירת מעגל ולאפשר לנפגעי תאונות להמשיך הלאה"

"הייתה לי לקוחה, שכל פעם שפגשתי אותה נראתה מאוד כבויה, מוזנחת", מספר גבריאל. "כשנפגשנו היא מאוד לא האמינה בעצמה ולא האמינה בסיכוי לזכות. אבל דיברתי איתה על החלומות שלה. היה לה חלום לעבוד בתחום הקונדיטוריה שהיא כל כך אהבה, ופתאום, אחרי שזכתה בתביעה שלה, היא התחילה לדבר על לחזור ללמוד, לעשות קורס שרצתה… 

"ממש ראיתי בעיניים איך היא מתרוממת מהמקום הנמוך הזה שבו היא הייתה. זה שינה בה משהו. משהו זז, פתאום רואים חיות, איזושהי תקווה. גם העובדה שהיא התמודדה עם התאונה אחרי שהרבה זמן לא רצתה להתמודד עם מה שקרה לה, גרמה לה לחזור להאמין בעצמה. כך שלתביעה יש משמעות וערך גם מעבר לכסף".

"לדעת מראש מה הצד השני מחפש, על מה מסתכלים ואיזה בעיות יתעוררו"

יש בלי סוף עורכי דין שיכולים לייצג בתיקים כאלה, מה יכולים להיות ההבדלים ביניהם?

"זה נכון שיש הרבה עורכי דין בתחום", עונה גבריאל, "אבל לא לכולם יש אותו ניסיון וידע. מי שעבד הרבה שנים כמייצג של חברות הביטוח בתיקים כאלה יודע לראות את התיק משני הכיוונים, של התובע ושל הנתבע, יודע בדיוק מה הצד השני מחפש, על מה הם מסתכלים, ויודע מראש איזה בעיות יתעוררו. באותו אופן, מי שעבר השתלמויות יחד עם רופאי ועדות הביטוח הלאומי, יודע על מה הם מסתכלים ומקפידים.

"בנוסף, יש חשיבות גדולה להכנה יסודית של הרקע לתיק ולדעת איזה פעולות ראשוניות לעשות לפני הגשת התביעה. למשל, חברת הביטוח מוציאה חומר רפואי מעברו של הנפגע או מלפני התאונה, כדי לבדוק אם הפגיעה נגרמה עוד לפני התאונה. עורך דין טוב מוציא את אותו חומר, גם כדי להגיע מוכן לטענות כאלה, וגם כדי לתאם ציפיות מול הלקוח ולהבין מראש איפה התיק חזק ואיפה הוא חלש.

"אתם גם רוצים עורך דין שחושב מחוץ לקופסה, או מנסה לחשוב כמו חברות הביטוח. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא עשה תאונה ואין מספיק ראיות, לחשוב מחוץ לקופסה יהיה לבקש את תמליל השיחה עם מד"א. באחד התיקים שייצגתי, מישהי נפלה בסופר ובתיק הרפואי לא היה תיעוד לסיבת הפציעה. ביקשנו את תמליל השיחה הטלפונית עם קופת החולים ושם היא אכן תיארה שנפלה בסופר ונפצעה.

"ההבדלים בין עורכי דין באים לידי ביטוי גם בדברים קטנים. למשל, בניהול משא ומתן מול חברות הביטוח, עורך דין שמכיר את דרך החשיבה שלהן, יודע איפה הן יהיו מוכנות ללכת לקראתך. משא ומתן זה המון פסיכולוגיה, צריך לדעת באיזו שפה לדבר, מה להגיד, איפה ללחוץ ואיפה לשחרר כדי להביא את הצד השני למקום שאנחנו רוצים", הוא מסכם.

עורך דין גבריאל עגיב לתאונות עבודה
לחשוב כמו חברות הביטוח. עו"ד גבריאל עגיב. (צילום: תמר יעקובוב)

אבל חוץ מהניסיון בחברות הביטוח, למה בעצם אתה שונה מעורכי דין אחרים בתחום?

"שאלה מצוינת", מגיב גבריאל. "בנוסף לכל הדברים שציינתי עכשיו שמנחים אותי, אני מנסה לזהות פגיעות נוספות שהאדם אולי לא מודע אליהן. אנשים לא תמיד מודעים לפגיעה הנפשית, מבחינתם הנזק זה מה שקרה פיזית.

"כשאני מגיש תביעה, אני גם בוחן לעומק לאיזה בית משפט כדאי להגיש כדי להגדיל את הסיכוי להגיע למומחה ושופט מתאימים", מוסיף גבריאל. "למשל, אחד הדברים החשובים זה להביא את התיק בפני מומחה בית משפט שהכי מתאים לקייס. אני בודק באיזה בתי משפט ממנים את המומחה יותר ובאיזה פחות, והאם לבקש לפסול מומחה מסוים מראש. יש מומחים שהם מראש 'אנטי', יש שופטים עם גישה פחות טובה, אלה ניואנסים שחשוב להכיר ולחשוב עליהם מלכתחילה.

"אבל אולי הכי חשוב: אני מבין שהעיסוק בתביעה פותח פצעים, ואני יודע כמה זה קשה", אומר גבריאל. "לכן אני עושה למיוצגים שלי הרבה הכנה מנטלית, לא רק משפטית. אני מכין אותם מה הולכים להציף בדיונים בוועדות, מכין אותם שיכול להיות קשה ועוזר להם להבין שהאדם שמולם, אם זה מומחה מטעם בית המשפט או רופא בוועדה של ביטוח לאומי, גם כשהוא נשמע קר ומנוכר, בסך הכול עושה את העבודה שלו. אני עושה ללקוחות שלי שיחות סימולציה, שולח אותם לשיחות עם פסיכולוג (כשאנחנו רוצים להוכיח נכות נפשית), ומנחה אותם איך להתנהג ולהגיב כשהם מופיעים מול בית משפט או ועדה.

יעוץ משפטי של עורך דין גבריאל עגיב
הכנה מנטלית ושיחות סימולציה לוועדות ולבית המשפט. עו"ד גבריאל עגיב (צילום: תמר יעקובוב)

"אני לרגע לא שוכח את הצד הנפשי של העיסוק בתביעה וחשוב לי לצמצם ללקוחות שלי את ההתעסקות בזה למינימום. התחום של נזיקין הוא תחום שסטטיסטית רוב התיקים מסתיימים בפשרות, ולפעמים אפשר לנהל תיק שנים ובסוף להגיע פחות או יותר לאותה תוצאה שיכולת להגיע אליה מהתחלה במשא ומתן. לעומת זאת יש תיקים שאתה חייב ללכת אתם עד הסוף, כי שום פשרה לא תכסה את מה שמגיע לך. בזכות הניסיון שלי בחברות הביטוח אני יודע להבדיל בין המקרים, מתי לחתוך מהר ולחסוך לאנשים את ההתנהלות בבתי משפט, ומתי צריך ושווה להמשיך להילחם".

למי השירות שלך מתאים?

"לאנשים שנגרמו להם נזקי גוף משמעותיים בתאונת עבודה או תאונת דרכים. אני מייצג בעיקר אנשים שנגרמו להם פגיעות משמעותיות שעלולות להשפיע דרמטית על סיכויי ההשתכרות שלהם בעתיד, כמו עובדי הייטק, אופנוענים, אנשים שהם לרוב  צעירים וכל העתיד שלהם לפניהם. אני בודק אם נגרמה להם גם טראומה נפשית מהתאונה, ובמידה וכן אציע לנפגע לתבוע גם על זה". 

ויש אנשים שהשירות שלך לא מתאים להם?

"כן. מי שנפגע באופן קל מאוד והפיצוי הצפוי לו לא באמת מצדיק את המאמץ, או מי שאינו דובר אמת ומנסה להונות את חברות הביטוח – השירות שלי לא מתאים לו".

מה צריך לעשות מי שרוצה להתייעץ איתך כדי להבין אם יש לו/ה קייס לתביעה?

"משאירים פרטים כאן בטופס ומקבלים ממני שיחת אבחון קצרה להערכה ראשונית של הנזק, ללא עלות"

לקבלת ייעוץ מקצועי ואובייקטיבי מעו"ד גבריאל עגיב, השאירו פרטים, ונעביר לו ליצירת קשר עמכם בהקדם

* המידע המוצג בכתבה הינו כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ או חוות דעת משפטית. על הקוראים לקבל ייעוץ מקצועי פרטני לפני כל פעולה המסתמכת על תוכן הכתבה. הכותב/ת, האתר המפרסם ועו"ד גבריאל עגיב אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים.

התוכן היה מעניין? שתפו

עורך הדין שייצג חברות ביטוח והיום עוזר לנפגעי תאונות עבודה לקבל פיצויים מוגדלים
Scroll to Top
לבדיקת גובה ההחזר או ההנחה המגיעה לכם מקופת החולים, מלאו פרטים ונבדוק את ההחזר האישי עבורכם
*השירות אינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעה כלשהי של מחלה.