"חשבתי שאני עומד לאבד את כל מה שעבדתי בשבילו ולהיות הומלס! אילה פשוט הצילה אותי".

עורכת הדין שמצילה גברים גרושים, רגע לפני שהם מאבדים הכל.

תוכן שיווקי

זה מתחיל כמו סיפור אהבה מהסרטים: עסק מוצלח, בית מפנק, כמה ילדים, נכסים ונישואין, כביכול מושלמים. אבל יום אחד, הספינה עולה על שרטון וסיפור האהבה הופך לסרט אימה.

גברים רבים שמתגרשים מגלים אמת כואבת: בתי המשפט בישראל תופסים אוטומטית את הנשים כצד החלש בגירושין, ולא תמיד בצדק. ויש גם נשים שמנצלות את המצב הזה כדי "לחלוב" מהגברים כמה שיותר נכסים וממון. חלקן לא בוחלות באמצעים, כולל אלימות משפטית, שקרים ומניפולציות, ובמקרים מסוימים ממש עושקות את הגבר, ומשאירות אותו חסר כל.

אנחנו שומעים הרבה בתקשורת על נשים שעוברות, חלילה, אלימות פיזית ונפשית, מבן הזוג, אבל אנחנו פחות חשופים לסיפורי ההתעללות בגברים.
במקרים רבים ההתעללות שיחוו הגברים היא לא פיזית, אלא מתוחכמת יותר, ובחסות החוק.
לצערנו יש לא מעט מקרים של נשים שאפילו משקרות, מאשימות את הגברים באלימות, מוציאות צווי הגנה חסרי בסיס נגד בן הזוג, ומשתמשות בכל דרך, רק כדי להוציא את הגבר מהבית (שהוא רכש ועבד כל החיים עבורו), במטרה להשתלט על הנכס.
לצערנו הרב יש גם נשים שמרעילות ומסיתות את הילדים נגד הבעל וגורמות לריחוק ולניכור הורי בין אבא לילדיו.
למרבה הצער, גברים רבים יוצאים חבוטים ומרוששים מתהליך הגירושין.
חלקם אף נוטלים את חייהם, מרוב ייאוש, כשהם מרגישים שהם איבדו את הכל ואין להם עתיד.

כדי להילחם בתופעה, הגברים הנסחטים חייבים לצידם דווקא אישה חזקה שתייצג אותם, פייטרית עם בטן חזקה, שרואה דרך המניפולציות והתחבולות של הנשים ויכולה לא רק לחשוף אותן, אלא להחזיר בתחבולות ובאותה המטבע.

עורכת דין אילה תל פז
שלא תגידו "אם רק היינו יודעים את זה קודם". עו"ד לימור ארבל בתכנית "פותחים יום" בערוץ 13 (צילום מסך מתוך 13tv.co.il)

זה מה שהוביל את גיל (שם בדוי) להגיע מותש ומודאג למשרדה של עורכת הדין אילה תל פז.

לגיל היה סיפור אהבה מהסרטים, עד שיום אחד, אחרי 20 שנה, הכל התהפך.
הוא לא איש שמוותר בקלות, הוא וגרושתו ניסו שנים להציל את הזוגיות והלכו לטיפולים אצל מטפלים זוגיים, ש "פיטרו" אותם בזה אחר זה, בין השאר בשל הגישה הלוחמנית של אשתו לשעבר. בסופו של דבר גיל הבין שאין ברירה, הגיע הזמן לפרק את הבית. אלא שאז הסיפור רק התחיל…

"הפסקתי לעבוד ופשוט עבדתי בלהתגרש", מספר גיל. "זו הייתה התקופה הקשה בחיי, בקושי אכלתי וישנתי, הייתי חצי בן אדם. מי שהייתה פעם האישה שלי, פתאום החליטה לנסות לקחת לי הכל – את הבית וגם את הילדים היא הסיתה נגדי. בשלב מסוים הילדים ניתקו איתי קשר בגלל השקרים שהיא האכילה אותם ואין דבר יותר נורא מזה. לא ישנתי בלילות, כבר הייתי קרוב לוותר… חטפתי פצצה אחרי פצצה."

איזה פצצות חטפת למשל?

"למשל האישה פתאום הוציאה נגדי צו הגנה, ברגע שראיתי את זה, היה לי קשה לנשום.
מאיפה היא הביאה את זה? לא הרמתי עליה יד בחיים! הבנתי שזו הדרך שלה להשתלט על הבית, חשבתי שאני עומד לאבד את כל מה שעבדתי בשבילו כל החיים.
היא שלפה את כל המניפולציות והשקרים שאפשר לחשוב עליהם, גם בבית דין רבני וגם באזרחי.
פחדתי שאני עומד לאבד את הבית, את הילדים, את העסק, את הכל."
למזלו של גיל, הכל התהפך לטובה, ברגע שהוא נכנס למשרד של עורכת הדין אילה תל פז, שלקחה את התיק בשתי ידיים.

אילה, למה החלטת לייצג את "הגברים הנעשקים"בגירושין?

"שמתי לי למטרה להציל את גיל, וגברים כמוהו, ולנצח כל מניפולציה וכל טריק משפטי. המטרה שלי היא לייצג את מי שנראה כמו הצד החזק מבחוץ, אבל בפועל חווה ניצול ופגיעה, אלו גברים שהשקיעו בבית, בעסקים, בקריירה, את כל החיים!
יש להם כל מה שאפשר לחלום עליו, הם עבדו קשה מאוד בשביל זה,  ופתאום הנשים רוצות להשתלט על הכל, ולא תמיד בצדק וזה בלשון המעטה", היא אומרת.
בנוסף, החברה אוטומטית מסתכלת על הגברים כצד החזק, מאמינה לכל מה שהאישה אומרת (לצערי יש שם הרבה שקרים) ובכלל לא פתוחה לשמוע ולטפל בחוסר הצדק שהם חווים".

אבל למה דווקא אותם?

אילה מהססת… ובסוף זה יוצא: "כי הייתי שם, אני יכולה להבין בדיוק את המקום שבו הם נמצאים. את חוסר הצדק שמטריף אותם, את התחושה שרודפים אותם, לוקחים להם, גומרים אותם, שהאישה נגדם, המערכת נגדם, העולם נגדם".

אבל מדובר בגברים מתגרשים… איך את "היית שם"?

"אני הפכתי מאישה קטנה לעו"ד מצליחה ולבעלי זה לא התאים", היא מספרת. "היה לו קשה לקבל את ההתפתחות המקצועית שלי, האמביציה, ההצלחה והכסף.
במקביל, הוא לא הסתדר בעולם העבודה ולא הצליח להחזיק עבודה יציבה. חוויתי על בשרי את הצד ה "גברי", רק בתור אישה חזקה ומפרנסת, שמנסים להרוס לה את כל מה שהיא עבדה עבורו.

הוא היה פגוע ועשה הכל כדי לנקום בי. כולל לנסות לפגוע בעסק שלי, בדימוי המקצועי שלי והחל להפיץ עלי שקרים במטרה להכפיש את שמי. מה הוא לא עשה…" אילה נאנחת. "אבל כמה שהוא ניסה, נלחמתי חזק יותר. אני לא מפחדת להילחם ואני אוהבת לנצח. עם הטקטיקות שלי, ניצחתי את יצר ההרס שלו כלפיי.
זה מקום קשה להיות בו, זה אכזרי. אחרי שעברתי את זה, שמתי לעצמי למטרה לחלץ משם אחרים."

"הפכתי מאישה קטנה לעו"ד מצליחה, זה לא התאים לבעלי לשעבר והוא ניסה להרוס לי"

אילה תל פז עורכת דין לגירושין
"בעלי ניסה להרוס לי ולהסית את הילדים נגדי" עו"ד תל פז

נכנס אלייך גבר למשרד. איך מגיעים מזה שהאישה פסע מלקחת לו את כל מה שעבד בשבילו, לזה שאת מצילה לו את הנכס?

"עם יסודיות, עקשנות, לוחמנות והרבה אומץ". אילה מחייכת חיוך שובב.

הודות לראייה החדה שלה, והיכולת למצוא פתרונות למצבים שנראים בלתי אפשריים, הגברים שמגיעים אליה, מבינים מהר מאד שיש על מי לסמוך.
אפשר לספר לה הכל, גם את הדברים הכי 'מלוכלכים', היא לא תשפוט אותך, אבל תישאר נאמנה לעצמה ולכללי האתיקה לאורך כל הדרך, ולא תבטיח לך מה שלא אפשרי, למרות שיש לה אחוזי הצלחה שנחשבים מטורפים לגמרי:

"יש לי 93% הצלחה מוחלטת. ו ה 7% האחרים זה רק כי פסקו לגבר קצת יותר ממה שקיווה, זה לא שהתיק נכשל. אין אצלי דבר כזה להיכשל.
בסופו של דבר, ההליך המשפטי שלי מאפשר להם להמשיך ולנהל את העסק, ולהתקדם בחייהם"

"כן, התחתנתי שוב", גיל מספר בחיוך, "לאישה מדהימה. שיקמתי גם את הקשר עם הילדים, הם כבר גדולים ואנחנו עובדים על הקשר כל הזמן. המשכתי הלאה, הכל מאחוריי וזה בזכות אילה. אני מודה לאלוהים בכל יום שהגעתי אליה. היא חכמה ואסטרטגית בצורה מדהימה. היא גם חדה וגם יסודית, ותעשה הכל בשביל לנצח. היא לא מוכנה לעשות מעצמה צחוק בבית המשפט.

אילה היא מישהי שאתה רוצה שתהיה הגב שלך בגירושין, במיוחד אם אתה גבר. זה נשמע אולי מוזר כי היא אישה, אבל היא יודעת בדיוק מה אתה עובר. היום היא עורכת הדין שלי ושל כל החברים שלי. אני לא מוותר עליה".

אילה, אם מישהו מהקוראים רוצה להתייעץ איתך על בעיה משפטית, איך יוצרים איתך קשר?

"משאירים פרטים כאן בטופס, ומתאמים איתי שיחה ראשונית ללא עלות"

אילה, באיזה עוד מניפולציות נתקלת בתיקים שלך?

"באיזה לא?" אילה מחייכת חיוך ממזרי, של מישהי שראתה כבר הכל…
"הגיע אליי גבר עם אישה ו 3 ילדים, מהוד השרון. אשתו שכנעה אותו למכור את הבית שהם עבדו עבורו כל חייהם, ובכסף של המכירה לבנות בית על שטח שהיא קיבלה מסבא שלה, בגבעתיים.

פתאום כשהם התגרשו, היא התחילה לטעון שהנכס רק שלה כי השטח מהסבא, וזה אחרי שהיא שכנעה את הבעל למכור את הבית שלהם, להעביר את כל המשפחה לגבעתיים, ועכשיו רצתה לזרוק אותו כמעט בלי כלום!"

הצילה נכסים בשווי חצי מיליארד ₪

בקיצור, האישה הלכה לבין דין רבני, כי דווקא שם הסיכויים היו יותר גבוהים, לכאורה, והיא יכולה לזכות בנכס העיקרי שהוא הבית (בשווי של כמה מיליונים), ולהותיר את האיש כמעט בלי כלום.
כל מפעל חייו היה יורד לטמיון.
כדי לקבל עוד אחיזה בלעדית בנכס, היא הוציאה גם צו הגנה, ואני אומרת לך שלא הייתה שום ראיה לאלימות. ככה היא הוציאה אותו מהבית. הוא הגיע אליי, בהלם, גמור, הרוס ושבור לב.
לא היה לי ספק שאני הולכת לעזור לו לצאת מהבלגן הזה ולקבל את מה שמגיע לו.
זה היה תיק מטורף, נכנסתי למסמכים ולתת-סעיפים כדי להוכיח שהייתה כוונת שיתוף והנכס הזה הוא גם שלו. ניצחנו, כמובן" אילה מחייכת חיוך גדול, "עם יסודיות, עקשנות, קצת לוחמנות, ואומץ – מנצחים. ב-20 שנה הצלתי נכסים בשווי כולל של חצי מיליארד ₪".

"יש נשים שרוצות לשבת כל היום בבתי קפה על חשבון הגבר, בזמן שהוא גמור"

"מגיעים אליי גברים שהיה להם הכל ואיבדו שליטה על החיים שלהם בגלל נשים שמנסות לעשוק אותם, להרחיק מהם את הילדים ולהשיג אחיזה על נכסים יוקרתיים, עם כל הפסיליטיס, אמבטיות חדשות, מטבחים חדישים, שהם עבדו נורא קשה עבורם. לפעמים מדובר בנשים שפשוט רוצות לשמור על רמת חיים גבוהה,ושהגבר ימשיך לממן, בלי לעבוד ובלי להיות נשואות לו. זה לא דבר הוגן. יש הבדל בין לשמור על רמת חיים נאותה בשביל הילדים, לבין לשבת כל היום בבתי קפה על חשבון הגבר. במיוחד כשהגברים סובלים מזה ונשארים כמעט חסרי כל".

"ככה לא מתנהגת אישה שרוצה שלום בית, ככה מתנהגת אישה שרוצה את הבית"

"היה לי למשל לקוח שפרודתו סירבה למכור את הבית, היא לא רצתה להסתפק בחלק שלה ולקנות בית צנוע יותר,  היא רצתה להישאר בבית. התירוץ שהיא נתנה, זה שהיא עדיין 'שואפת לשלום בית'.
הלקוח שלי אמר שזה שקר מוחלט, היא לא רוצה שלום בית, היא בקושי מוכנה לדבר איתו.
אז שלחתי את הלקוח שלי לבדוק כמה בדיוק היא מחויבת לשלום בית ולנסות כביכול להתפייס איתה, פיזית ורגשית.

האישה, כצפוי, סירבה. בדיון ההוכחות העליתי בדיוק את זה: עובדה שלא הסכימה להתפייס, לא רק שלא הסכימה אפילו לשתות איתו קפה, ובוודאי שלא רצתה שום מגע פיזי, היא אפילו איימה שהיא תזמין משטרה אם לא יסתלק מהבית. זו אישה שרוצה שלום בית? לא. זו אישה שרוצה בית. נקודה. אותו בית שהוא עבד כל החיים בשבילו!  הצלחנו להוכיח בבית המשפט את השקר והמניפולציה, והאישה נאלצה להסכים למכירת הבית וחלוקה הוגנת".

וזה משהו שקורה הרבה?

"המון. היה לי לקוח שהוא במקור מחו"ל והוא התחתן כאן עם אישה דוברת רוסית. הם דיברנו איזה 3, 4 שפות בבית. בשלב כלשהו היחסים התקלקלו, האישה ראתה שיש לה הזדמנות לעשוק והלכה על זה בכל הכוח. כולל טענות לאלימות קשה (שלא היתה). פתאום שהגיעו למכירת הבית בכינוס, היא נבהלה שהיא הולכת לאבד חלק מהבית, והודיעה שהיא רוצה שלום בית.

"צעקות ב-4 שפות, האישה הפילה את עצמה"

הלכנו לדיון בבית דין הרבני, הדיינים העלו את נושא חלוקת הבית ופרצה אנדרלמוסיה. האישה צועקת ומשתוללת, הגבר מחזיר, צעקות ב-4 שפות, המתורגמנית בכלל לא הצליחה לעמוד בקצב, סצנה סוריאליסטית לגמרי. אני שתקתי. לא זזתי. לא ניסיתי לעצור את זה בכלל. למה? כי ידעתי שהאישה מפילה את עצמה. ככה לא מתנהגת אישה שרוצה שלום בית. ככה מתנהגת אישה שרוצה את הבית. וזה היה מאוד ברור. אפילו לא היה צריך להתאמץ להוכיח. הצלחנו להוכיח את הטענות שלנו ובית הדין קבע שעל הצדדים להתגרש ולמכור את הבית.

מהדברים שעו"ד תל-פז מספרת עולה תמונה קשה של מציאות מעוותת – הגברים עובדים כל החיים כדי להעניק לאישה ולמשפחה את הטוב ביותר וברגע אחד, הכל מתהפך עליהם והם מרגישים חנוקים ואבודים, ונראה שמערכת הצדק לא לצידם.

אבל גם לנוכח הנוקשות של מערכת המשפט והעדפת הנשים, עו"ד תל-פז ממשיכה להצטיין במציאת פתרונות יצירתיים ופורצי דרך:

 "יש לי לקוח שהאישה הגישה נגדו תלונה אבל הצלחתי לשכנע את השופט שיסכים לצו הגנה בתוך הבית, כדי שהגבר לא יצא ממנו. כלומר הם בתוך הבית, אבל הם לא מדברים. ככה שהוא לא מאבד אחיזה על הבית שלו".

במקרה של לקוח אחר, האישה ניסתה לייאש את הלקוח שלי בהגשת אינסוף תלונות וצווים, בתקווה שמרוב ייאוש הוא ימסור לה את הירושה שלו (לפי החוק לא מחלקים כספי ירושה שלא נכנסו לחשבון המשותף).

אז החזרתי לה באותה מטבע – הטבעתי אותה במסמכים. היה לי ברור שהיא לא תשלם לרו"ח שיעבור על 2000 מסמכים וזה הוביל לזה שהזכויות של הלקוח שלי נשמרו".

אין ספק שמדובר בעורכת דין מתוחכמת במיוחד, שמכירה את ערכאות המשפט לעומק ויודעת בדיוק מה הצד השני חושב, יודעת איך לשלוף קלפים לא צפויים מהשרוול ולנצח את הצד השני במשחק של עצמו. או כמו שאילה אמרה לנו בסוף הריאיון: "מבחינתי בחיים יש שתי אפשרויות: להצליח או להצליח. זהו".

אילה תל פז עורכת דין
"מבחינתי בחיים יש שתי אפשרויות: להצליח או להצליח" – עו"ד אילה תל-פז. צילום: באדיבות המצולמת.

* המידע המוצג בכתבה הינו כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ או חוות דעת משפטית. על הקוראים לקבל ייעוץ מקצועי פרטני לפני כל פעולה המסתמכת על תוכן הכתבה. הכותב/ת, האתר המפרסם ועו"ד אילה תל פז אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים.

התוכן היה מעניין? שתפו

עורכת הדין שמצילה גברים גרושים, רגע לפני שהם מאבדים הכל
Scroll to Top
לבדיקת גובה ההחזר או ההנחה המגיעה לכם מקופת החולים, מלאו פרטים ונבדוק את ההחזר האישי עבורכם
*השירות אינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעה כלשהי של מחלה.