למה להיות עצמאי

הרבה אני שומע את השאלה "להיות שכיר או להיות עצמאי?" המחשבות על להיות שכיר מלוות בתחושת ביטחון והמשכיות. להיות עצמאי זה חלום על כסף גדול, אדון לעצמי, וזמן בידיים שלי.

למה להיות עצמאי

להיות שכיר

להיות שייך. חלק ממנגנון. לדעת שהתשלום מגיע במועד אחד קבוע, שאני צריך רק לתכנן את ההוצאות שלי כי ההכנסות שלי קבועות. חצי מהטרחה נעלמה…מי לא רוצה הכנסה קבועה?

שכירים מתכננים לטווח ארוך יותר בקלות. הם מתחייבים יותר בקלות על הוצאות ארוכות טווח, על רכישות שמגדילות את היציבות שלהם. דירה למשל. כשכיר אני יכול להתרכז בצד המקצועי של העבודה שלי. אני קם בבוקר, אני יודע שמקום העבודה שלי נפתח, אני יודע איפה אשב, מה מצופה ממני לעשות היום ואני יכול לתכנן איך לעשות את זה על הצד הטוב ביותר. מישהו מחזיק עבורי את המעטפת, את המכלול. את הקיומיות של העסק שאני עובד בו. אני חלק תורם בתוך מערכת. רמת ההחלטות שלי מוגבלת, אך אני משפיע על המערכת באופן עקבי. (קטן או גדול).

להיות עצמאי

עצמאי הוא מי שהקים מיזם או עסק שנותן שירותים או מספק מוצרים. הבחירה בלהיות עצמאי היא בחירה בלעסוק בשני מקצועות בו זמנית ואת זה חשוב להבין. מקצוע ראשון או המומחיות בשירות או בתהליך שהעסק מציע. זה בולט בייחוד בעסקים קטנים ובינוניים: בעל בית דפוס יהיה מבין בדפוס ובמכונות.  מטפל ברפואה אלטרנטיבית יהיה מטפל. רופא שיניים בעל מרפאה יהיה מומחה ברפואת שיניים וכו'.

המקצוע השני יהיה ניהול עסק!  אם אני מקים מספרה אצטרך להבין יותר מאיך מספרים. מאותו הרגע שהקמתי עסק אני לומד ניהול עסקי במודע או שלא במודע. ניהול עיסקי מורכב מדברים כמו: מס הכנסה, מע"מ, חשבונות, תזרים, יחסים עם הבנק (מאד חשוב יחסים) שיווק, מיתוג, מכירות, שכירות, ארנונה, חוקי עזר עירוניים ואני עוצר כאן רק כדי להיות נחמד אליכם…הרשימה ממשיכה עוד ועוד. זה פשוט…עוד מקצוע.

עיקר הקשיים של עסקים קטנים נובעים מחוסר התכנון לקראת העובדה הזו. עסק קטן ובינוני שקם עם מומחיות בעלים יצטרך לנהל שתי מערכות עבודה מערכת מקצועית ומערכת של ניהול עסק.

עצמאי או שכיר
עצמאי או שכיר?

אז עצמאי או שכיר?

לטעמי להיות עצמאי יותר מאתגר מלהיות שכיר. למה אני מתכוון? שכיר יתקל באתגרים ויוכל להירתם אליהם אך הוא תמיד יהיה עסוק באתגר המקצועי וביחסי העבודה במקום העבודה. אם שני אלו יעלו בידיו יפה, חייו כשכיר יהיו נעימים ומוצלחים.
במהלך העבודה שלי עם בעלי עסקים במסגרת מרעיון למליון להקים עסק זה להצהיר על הרצון (במודע או שלא במודע) להתפתח ולגדול אל תחום חדש לגמרי תוך כדי שיפור התחום המקצועי הקיים. כעצמאי מרגע הקמת עסק לא רק שאצטרך לשפר את המוצר שלי ולהרחיב אותו אלא גם אצטרך ללמוד במהרה איך לנהל את העסק, מה שמורכב מהמון גורמים שונים.
אז למה עצמאים עושים את זה? לדעתי זה נובע משלושת הטיפוסים של העצמאים:

לעצמאים יש שלושה טיפוסים: יזם, מנהל ואמן.

עצמאי עם רוח יזמית מבקש להיות אדון הזמן והיצירה שלו. עסק לרוב נדרש להגדיל את כמות המוצרים שלו, להרחיב ולפתח מוצרים קיימים. לדעתי זו חלק מהמשיכה שיש למי שמקים עסק. הוא רוצה להשתפר. הוא רוצה להשתמש בכלים טובים יותר לביצוע המומחיות שלו. הוא רוצה להתפתח וללמוד ולהשקיע בכיוונים שמעניינים אותו. ולכן הוא מבקש להיות זה שמחליט לאן מתפתחים.
עצמאי בעל רוח ניהולית רואה דרך ליעל את הפעילות העסקית. להיות חסכוני ולהרוויח יותר. הוא מאמין שהוא יכול לנהל עסק עם תוצאות טובות יותר ומשתוקק לממש את זה. הוא ימצא דרך לחסוך איפה שאחרים מבזבזים וליעל ולקצר את דרך הגשת השירות או משלוח המוצר. הרגע שלו זה הדוח של סיכום פיננסי של השנה אצל רואה החשבון והכלים שלו הם אקסלים, משרד ממוחשב וטלפון.
עצמאי בעל רוח של אמן יבקש זמן ומרחב ליצור אמנות או את האמנות של השירות/מוצר שלו. הוא יבחר להיות עצמאי כדי שיוכל להיסחף עם ההשראה שלו ללא מגבלת זמן בזמן שהוא יוצר. גם כשהוא יספק שירות או מוצר מסוים וימצא דרך ייחודית לעשות זאת.

לסיכום:
אם בחרת להיות שכיר או שכירה – כוונו לעומק התפקיד שלכם והשקיעו במערכות יחסים סביבכם
אם בחרת להיות עצמאי/ת – חדדו את הסיבה שבשבילה אתם עושים את זה.

בברכת עשיה משגשגת,
אהבה שמעיה
מרעיון למיליון – העסק כמנוע לצמיחה אישית

התוכן היה מעניין? שתפו

למה להיות עצמאי?
Scroll to Top
לבדיקת גובה ההחזר או ההנחה המגיעה לכם מקופת החולים, מלאו פרטים ונבדוק את ההחזר האישי עבורכם
*השירות אינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעה כלשהי של מחלה.