איך תשמור על היצירה שלך שופעת?

תוכן שיווקי

ראשית, מהי יצירה? מהו אדם יוצר? נהוג לנכס ולייחד את היצירה לאמנים. לממציאי פטנטים. למדענים. וגם אז, רק למפורסמים שבהם…תחשוב עכשיו על 3 אנשים שלדעתך הם יוצרים…ותראה שזה כך. האמת היא שיצירה = חיים. כל דבר שנעשה יכול להיות יצירה. יצירה זו האיכות שאנחנו שמים בתוך משהו, בתוך כל פעולה. זה יכול להיות נגינה בגיטרה וזו יכולה להיות שטיפת כלים. הליכה, שיחה, כל דבר.  ומה המרכיב הדרוש ליצירה? תשומת לב. כשתשומת הלב המלאה שלך בתוך מעשה, כל מעשה, זהו מעשה של יצירה. זו הסיבה שאנחנו יכולים לשאוב סיפוק גדול ממה שנראה כמטלה: טיפול בגינה, או סידור של אלבום תמונות ישן.

אם כך, מה ההיפך מיצירה? היסח הדעת. כשאנחנו עושים דברים בהיסח הדעת הם מאבדים את הפוטנציאל שלהם, את היחודיות שלהם עבורנו. דמיינו שיחה שלכם בהקשבה מלאה ותשומת לב עם מישהו ודמיינו מישהו שאתם מקשיבים לו כלאחר יד. תוצאות ההקשבה שונות לגמרי. דמיינו טיפול בגינה מתוך רצון לראות מה השתנה בה מאז הפעם האחרונה שהיינו בה או מתוך רצון של ל"לסיים כבר".   

איך תשמור על היצירה שלך שופעת

מה הטכניקות של המוזיקאים לשימור היצירה?

למוזיקאים יש טכניקות לשימור היצירה. טכניקות לשימור תשומת הלב. למשל, לעשות את אותו הדבר שוב ושוב אבל לחפש מה שונה הפעם. כמו משחק של חפש את ההבדלים כשיש שתי תמונות שביניהן כמה פרטים שונו. כך בכל פעם שאני מתרגל שיר, יש לי עניין בלראות מה השתנה? מה חדש בביצוע הזה? זה נותן לי מוטיבציה לתרגל את אותו השיר שוב ושוב. 

תגידו לי, השתגעתם? הקולות האלו כל כך לא נכונים. הם פשוט לא אתם. כל אחד יכול לנגן בדיוק כמו שכל אחד יכול לנהוג באוטו או לחתוך סלט או לחצות את הכביש. זו מיומנות נרכשת ואחת שלא דורשת יותר מדי זמן כדי להראות תוצאות.

קולות של תלמידים שמניבים הצלחות (אלו שהמבקרת שלנו קוראת להם "מוכשרים") "זה עניין של תרגול, כמה שאחזור על זה יותר, זה יצליח יותר" "כל כך הרבה אנשים הצליחו לנגן גיטרה, ברור שגם אני יכול" "אני אוהב את האתגר"  "אני אוהב לראות את ההתקדמות הקטנה שמושגת בכל יום" "אולי אבקש עזרה מאחרים שכבר הצליחו" "איזה כיף לי שבחרתי לנגן גיטרה".

איך ללמוד לנגן בגיטרה

טכניקה נוספת קשורה להתמדה. במכללת הכפתור לימוד גיטרה התלמידים לוקחים על עצמם אתגר פייסבוק. הם מצהירים כמה שירים ובאיזה פרק זמן הם יעלו בפייסבוק. המחוייבות לאתגר מיצרת התמדה. כדי לחזק את האתגר הם מעלים את השיר תמיד ביום קבוע בשבוע. ז"א מוסיפים דד ליין. לפני שנתיים ערכתי אתגר של "100 שירים ב 100 ימים". במשך יותר משלושה חודשים, בכל יום, העליתי שיר לפייסבוק (שיר שערכתי עליו חזרות כן?) כך הבטחתי לעצמי לפחות חצי שעה ביום של תרגול שירה ונגינה.

האויבים של היצירה

אויבי היצירה

מה מוריד מהיצירה? האויבים של היצירה הם גברת ביקורת ואדון שיפוט. אם היתירה מונעת מתשומת לב, הביקורת והשיפוט גוזלים את תשומת הלב לעצמם. "זה לא משהו"  "זה ביצוע רחוק מלהיות יפה" "המיתרים חורקים"  "אף פעם לא אצליח". הקולות האלו שיושבים לנו על הכתף, מעבירים ביקורת ושיפוט עצמי ללא הרף. אחר כך זה מתדרדר "אולי זה לא בשבילי לנגן גיטרה"  "היא למדה כל כך בקלות" "טוב, לפחות ניסיתי".

בברכה
אהבה שמעיה
לנגן גיטרה ב 6 מפגשים
מכללת הכפתור

התוכן היה מעניין? שתפו

איך תשמור על היצירה שלך שופעת?
Scroll to Top
לבדיקת גובה ההחזר או ההנחה המגיעה לכם מקופת החולים, מלאו פרטים ונבדוק את ההחזר האישי עבורכם
*השירות אינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעה כלשהי של מחלה.